Eigen kantoorruimte huren? Met deze tips kun je veel geld besparen

Eigen kantoorruimte huren? Met deze tips kun je veel geld besparen

Wil je kantoorruimte huren voor je werkzaamheden? Dan kun je hierbij veel geld besparen door de juiste keuzes te maken. Je kunt geld besparen bij het uitzoeken van een pand, bij de inrichting maar ook door bijvoorbeeld zuinig met energie om te gaan. In dit artikel leggen we uit waar je het beste kunt huren, en geven we een aantal tips om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Hopelijk kun je hiermee wat extra geld besparen voor jouw bedrijf.

Goede locatie vinden

Het uitzoeken van een kantoorruimte begint bij de locatie. Een goede locatie kun je herkennen aan de bereikbaarheid, kwaliteit van het pand en de kosten die hiermee gepaard gaan. Controleer of de kantoorruimtes voldoen aan de eisen die je hebt. Dit kun je doen door kritisch te kijken naar kosten, afmetingen en locatie. Een grote ruimte is natuurlijk fijn, maar denk goed na of je deze extra meters echt nodig hebt. Anders kun je beter een goedkopere, kleinere ruimte huren. Woon je in een grote stad? Dan is het slim om te kijken naar kantoorruimtes die buiten het centrum liggen. Anders betaal je natuurlijk veel meer. Denk ook goed na over hoe lang je het kantoor denkt nodig te hebben. Je kunt namelijk ook kiezen voor een langer (en daardoor vaak goedkoper) huurcontract.

Kijk ook goed of gas, water en elektriciteit zijn inbegrepen in de huurprijs. Is dit niet het geval? Dan moet je zorgen dat je zo min mogelijk energie verbruikt. Zet de verwarming uit als je het kantoor verlaat en zet apparaten en lichten uit na gebruik. Op deze manier kun je flink wat geld besparen.

Inrichting kantoorruimte

Kies een kantoorinrichting die past bij jouw stijl en behoeften. Als je kiest voor kwaliteit, kun je langer van je kantoorinrichting genieten. Je kunt ook juist kiezen voor een tweedehands bureau, kasten en andere meubels, wat veel goedkoper is dan nieuw. Ken je nog familie of vrienden die meubels over hebben? Dan kun je hier ook kijken voor tweedehands bureaus of andere spullen. Denk je niet lang in je nieuwe kantoor te blijven? Meubilair huren per maand is dan ook een optie. Vaak betaal je dan rond de 50 euro per maand.