De belangrijkste benodigdheden als je thuis gaat schilderen!

De belangrijkste benodigdheden als je thuis gaat schilderen!

Ben jij van plan om binnenkort jouw huis te gaan schilderen? Dan zijn er wat spullen die jij niet mag missen voor je aan de slag gaat. Heb jij er bijvoorbeeld al over nagedacht over welke kwasten je gaat gebruiken? Waar jij jouw verf in wil bewaren en hoe jij zorgt voor rechte lijntjes? Lees dan snel verder, en kom er achter welke benodigdheden jij absoluut niet mag missen.

Verf

Een van de spullen die je natuurlijk nodig hebt, is verf. Voordat jij naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt racet is het handig om over een paar punten na te denken. Welke kleur verf wil jij bijvoorbeeld gaan gebruiken? Wat voor muur ga jij beschilderen en wat voor soort oppervlakte is het? Handige zaken om over na te denken voordat je de verf haalt.

Verfbakje

Vanuit het verfblik zelf verven werkt niet heel handig. Verstandig is om een verfbakje aan te schaffen. Zo kun jij de verf beter en gelijkmatiger aan jouw verfborstel of kwast krijgen. De verf die te veel aan de kwast of borstel zit, kun je dit er gemakkelijk af krijgen.

Rollers of kwasten?

Wil jij een volledige muur verven? Dan is het handiger om gebruik te maken van een roller. Kwasten zijn geschikter om de randjes en de hoeken mee te verven. Als jij een muur met behang wil verven, is het verstandig om een polyester roller te gebruiken. Verf jij direct over het pleisterwerk heen? Dan raden wij een zachtere roller aan.

De juiste kit

Ben jij van plan om over een kit heen te schilderen? Dan doe je er goed aan om de juiste montagekit aan te brengen. Hier is acrylaatkit, ook bekend als schilderskit, uitermate geschikt voor. Deze kit is gemakkelijk overheen te schilderen, in tegenstelling tot andere kitsoorten. Door middel van wat afplaktape kun jij de aangebrachte kit strak overschilderen. Dan heb jij na de tijd een strak en egaal geverfd resultaat.

Voorbereiding is het halve werk

Voor jij gemotiveerd aan de slag kan met de verf, is het handig om de muren goed voor te bereiden. Vul aanwezige scheuren een boorgaten met plamuur en strijk deze goed glad. Maak daarna de muur klaar voor de nieuwe verflaag. Verwijder het aanwezige stof met een doek en breng eventueel een goede primer aan. Zorg dat je na het aanbrengen van de primer de muur goed laat drogen voor je er met de kwast overheen gaat.