Zelf een animatievideo laten maken, of toch uitbesteden?

Zelf een animatievideo laten maken, of toch uitbesteden?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat je bedrijf zo goed mogelijk wordt neergezet. Daar hoort ook een mooie animatievideo bij! Wil je animaties laten maken, dan kost dat tijd en geld, maar je zou het ook zelf kunnen doen? Maar is het wel handig om die zelf te maken, of uitbesteden aan een professional? Wij geven je de voor- en nadelen van beide opties!

Voordelen uitbesteden

Als je een animatievideo laat maken door een professional, weet je zeker dat het resultaat er perfect uitziet. Je kunt namelijk precies aangeven wat je wilt en de maker zorgt ervoor dat alles net zo mooi wordt als jij wilt. Ook weet je zeker dat de video qua lengte en inhoud aansluit op wat jij nodig hebt. Professionals hebben namelijk al honderden video's gemaakt en weten uit onderzoek precies wat er wel- en niet geschikt is om te doen in jouw video.

Nadelen uitbesteden

Een nadeel van uitbesteden is wel dat het duurder is, omdat je iemand inhuurt die ervoor betaald wordt. Het is een investering, en daar moet je wel even over nadenken. Je weet ook niet altijd zeker of de video er net zo uit komt als je in gedachten had, want je hebt maar beperkte controle over het proces. Een ander nadeel is, dat je ook voor kleine aanpassingen altijd de hulp van een professional nodig zal hebben, omdat je zelf geen ervaring hebt met het bewerken van

Voordelen zelf animatievideo maken

Als je ervoor kiest om zelf een animatievideo te maken, bespaar je geld. Je hoeft namelijk geen professionals in te huren en dat scheelt al snel in de kosten. Ook heb je zelf controle over het proces en weet je zeker dat de video er net zo uit komt als je in gedachten had. Je bent immers zelf degene die bepaalt wat er gebeurt en hoeveel tijd je erin steekt tot het helemaal perfect is.

Nadelen zelf animatievideo maken

Een nadeel van het maken van een animatievideo is dat het veel tijd kost. Je moet namelijk alles uitzoeken, ontwerpen en maken. Dit kan maanden duren, afhankelijk van hoeveel tijd je erin steekt. Het is een 'vak apart' en niet iedereen zal zomaar een animatievideo kunnen maken. Online zijn veel tutorials te vinden, maar de vraag is of het lucratief is om dit allemaal zelf te willen doen. Verdien je niet veel meer geld als je in die tijd gewoon jouw werk doet en iemand anders animaties laten maken? Wij denken van wel.