Welke stellingen kun je gebruiken voor een magazijn?

Welke stellingen kun je gebruiken voor een magazijn?

Heb je een magazijn en ben je op zoek naar stellingen? Dan is het verstandig om eerst uit te zoeken, welke stelling er voor jouw magazijn het meest geschikt is. Met de juiste stellingen, hoef je de minste logistieke meters te maken, heb je goed overzicht over je voorraad en ben je de minste kosten kwijt. Een goede keuze van je stellingen, scheelt je bijvoorbeeld ook veel tijd als het gaat om de voorraadinventarisatie aan het einde van het jaar. Welke stellingen er zoal zijn en waar je deze het beste voor kunt gebruiken? Dat lees je hieronder!

Palletstelling

Wil je goederen opslaan die op een pallet staan? Dan doe je er goed om te kiezen voor paletstellingen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een partijgroothandel hebt, waarbij alle goederen op pallets binnenkomen. De palletstellingen zijn gebouwd op de afmetingen van een pallet, waardoor je deze er gemakkelijk op plaatst en weer vanaf haalt. Je kunt hier bijvoorbeeld een heftruck voor gebruiken. Op het moment dat je een bedrijf bent die de pallets ook weer per pallet doorverkoopt, hoef je de pallets er alleen maar uit te halen en klaar te zetten voor transport naar de klant. Ideaal toch?

Legbordstelling

Als je veel werkt met losse dozen, zijn legbordstellingen ideaal. Heb je een groothandel in kleine bouwmaterialen zoals spijkers en schroeven? Dan zijn legbordstellingen ideaal. Hiermee heb je altijd overzicht over de voorraad, bovendien kun je de legborden ook weer gemakkelijk anders opbouwen. Ideaal als je het fijn om vindt om flexibel te zijn in je logistieke routing. Loopt een artikel erg hard? Dan kun je hier meerdere legborden voor aanwijzen als opslagplaats.

Draagarmstelling

Een draagarmstelling is gemaakt om grote pallets en lang stukgoed in op te slaan. De stellingen worden hierbij niet onderbroken door bijvoorbeeld jukken (zoals bij een palletstelling), waarbij je de materialen gemakkelijk kun opslaan. Met bijvoorbeeld een zijlader of heftruck, kun je de pallets of het lange stukgoed, gemakkelijk uit de draagarmstelling halen. Een draagarmstelling is bijvoorbeeld erg handig als je lange stukken hout op voorraad houdt, die je op een handige manier op wilt slaan. Is een draagarmstelling handig voor jouw magazijn?