Lees deze 5 tips voor een nettere en meer georganiseerde printerruimte

Lees deze 5 tips voor een nettere en meer georganiseerde printerruimte

Een printer is een noodzaak voor veel thuiskantoren en bedrijven, maar het kan ook een grote bron van rommel zijn. Als uw printerruimte toe is aan een serieuze opruiming, volgen hier vijf tips om u op weg te helpen.

1. Ontdoe je van oude of ongebruikte printers.

Als je een oude printer hebt die je niet meer gebruikt, doe hem dan weg! Het is niet nodig om iets te bewaren dat u niet gebruikt. Hetzelfde geldt voor eventuele extra printercartridges die u nog hebt liggen. Doneer ze aan een plaatselijke school of kantoor, of recycle ze volgens de voorschriften van uw gemeente.

2. Houd snoeren netjes met snoerklemmen of -banden.

Kabelklemmen of -banden zijn een goede manier om te voorkomen dat snoeren in de knoop raken of te veel ruimte innemen. U vindt ze bij de meeste kantoorboekhandels of zelfs online. Bevestig de snoerklem gewoon aan de zijkant van uw bureau of een ander plat oppervlak en haal het snoer erdoor. Zo blijft alles netjes en opgeruimd.

3. Leg vaak gebruikte spullen binnen handbereik.

Bewaar zaken die u vaak gebruikt, zoals papier, enveloppen en extra tonercartridges, binnen handbereik, zodat u niet telkens door stapels spullen hoeft te graven. Een klein opbergbakje op uw bureau of in een nabijgelegen lade volstaat.

Als je veel papier op je bureau hebt liggen, kan het handig zijn om een bak in de buurt te hebben om extra papier in op te bergen. Zo hoeft u niet telkens op zoek te gaan naar papier en kunt u uw bureau beter organiseren. Volgens Flex van FreeFlex.nl is dit dé manier om je printeromgeving ook praktisch te houden.

4. Gebruik de verticale ruimte in uw voordeel.

Als uw bureau krap begint aan te voelen, maak dan gebruik van de verticale ruimte door uw printer aan de muur of op een plank te bevestigen. Dit maakt kostbare ruimte vrij voor andere dingen, zoals uw computermonitor of stapels papierwerk. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant voor een goede installatie volgt.

5. Houd het apparaat schoon met regelmatig onderhoud.

Zoals bij elk stukje technologie is het belangrijk om uw printer schoon en goed onderhouden te houden, zodat hij goed blijft werken. Stof de buitenkant regelmatig af met een zachte doek en stofzuig stof dat zich in het apparaat heeft opgehoopt (raadpleeg eerst de handleiding). Vervang de inktpatronen wanneer ze bijna leeg zijn, en vergeet niet om routinematige software-updates uit te voeren, zodat uw machine soepel blijft werken en mogelijke veiligheidsrisico's worden voorkomen. Zeker toestellen als Epson Ecotank printers hebben zeker af en toe een software-update nodig.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw printerruimte opruimen en meer georganiseerd en functioneel maken. Als u nu de tijd neemt om op te ruimen, bespaart u op de lange termijn tijd en frustratie!