Hoeveel gas kun je besparen met nieuwe CV-ketel?

Hoeveel gas kun je besparen met nieuwe CV-ketel?

Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, beginnen de prijzen van energie en gas steeds hoger te worden in Europa. Hierdoor zijn er veel gezinnen in Nederland die iedere maand veel meer geld kwijt zijn. Om deze stijgende prijzen tegen te gaan, kun je ervoor kiezen om minder gas en energie te verbruiken in het huishouden. Hiervoor kun je grote, aangrijpende veranderingen doorvoeren, maar er zijn ook hele eenvoudige manieren waarop je dit kunt doen.

Besparen op energie en gasverbruik

Zo kun je jouw energie- en gasrekening verminderen door je huidige contract vergelijken met andere aanbieders, om zeker te weten dat je niet te veel betaalt. Je kunt zorgen voor betere isolatie in huis, zodat je minder hoeft te stoken. Ook handig, is om eens te kijken naar je CV-ketel. Heb je nog een oude ketel? Dan kun je hierdoor een veel hogere gasrekening hebben. Moderne CV-ketels zijn meestal een stuk zuiniger. Je kunt tegenwoordig zelfs een elektrische CV-ketel kopen, of een ketel die (deels) werkt op zonne-energie. Hiervoor kun je zonnepanelen laten plaatsen op het dak van je woning.

Minder verbruiken met een nieuwe CV-ketel

Door een moderne CV-ketel te laten installeren, kun je flink besparen op je gasverbruik. Zo’n nieuwe cv-ketel is vaak een stuk zuiniger dan oude modellen. Wanneer je een cv-ketel gaat aanschaffen, kun je altijd even navragen naar de verschillende mogelijkheden en uitzoeken welke CV-ketel het beste bij jouw woning past. Heb jij een CV-ketel van 12 jaar oud, of zelfs nog een paar jaar ouder? Dan is het zeker een goed idee om over te stappen op een nieuw model. Je kunt dan wel rond de 20% besparen op je jaarlijkse kosten. Uiteindelijk betekent dit dat je ieder jaar minimaal 300 euro kunt besparen. De kosten voor een nieuwe CV-ketel kopen heb je dan al snel terugverdiend.

Wil jij weten hoeveel je precies kunt besparen? Lees je dan in over het model dat je nu gebruikt. Wanneer is deze gemaakt? En hoeveel betaal je nu per jaar aan stookkosten? Probeer uit te rekenen hoeveel je zou betalen met een nieuwer model. Vraag desnoods wat hulp aan iemand die verstand heeft van CV-ketels. Zo kun je proberen om jouw maandelijkse kosten flink omlaag te brengen.