Hoe ziet de Formule 1 eruit in 2023?

Hoe ziet de Formule 1 eruit in 2023?

Gisteren is Max Verstappen na de GP van Japan voor de tweede keer wereldkampioen geworden in de Formule 1. Het jaar ervoor pakte Max Verstappen ook de winst, in een spannende laatste race in Abu Dhabi. Dit jaar was het een stuk minder spannend, want het kampioenschap is met nog 4 races te gaan al beslist.

Ben jij benieuwd welke races er nog gaan komen dit jaar? Of wil je alvast het één en ander weten over de planning van volgend jaar? In dit artikel lees je alles over de races van de Formule 1.

De laatste races van 2022

Nu Max Verstappen comfortabel wereldkampioen is geworden, lijkt het alsof er niets meer is om voor te racen. Dit is echter niet het geval, want er zijn nog behoorlijk wat records voor Max om te verbeteren. Zo kan hij bijvoorbeeld wereldkampioen worden met de meeste overwinningen in een seizoen. Ook is het belangrijk om dit seizoen goed af te sluiten, met oog op het seizoen erna. 23 oktober is de GP van Austin, in de Verenigde Staten, met kort hierna de GP van Mexico (30 oktober). Vervolgens vinden de laatste races plaats op 13 en 20 november, in Brazilië en Abu Dhabi. Hierna zal dit seizoen Formule 1 officieel voorbij zijn.

Kalender van volgend jaar

Na deze laatste vier races zullen de coureurs van de Formule 1 zich gaan richten op het seizoen van 2023. Het wereldkampioenschap zal van start gaan op 5 maart in Bahrein. Op 26 november zal het seizoen van 2023 afgelopen zijn, opnieuw met een race in Abu Dhabi. Opvallend is dat het totaal aantal races volgend jaar hoger zal liggen. Er zijn dan in plaats van 22 races namelijk 24. De GP van Las Vegas en Qatar zullen hier volgend jaar bij komen. Of er een race zal zijn in China is nog onduidelijk, vooral door de ontwikkelingen daar met het coronavirus.

Uiteraard zal er ook in 2023 weer geracet worden op het circuit van Zandvoort in Nederland, namelijk op 27 augustus. Alle 24 races van 2023 kun je bekijken op de Formule 1 kalender, met meer informatie over tijden, locaties en meer.