Hoe kies je een sporthorloge als je net begint met lopen?

Hoe kies je een sporthorloge als je net begint met lopen?

Een sporthorloge is een waardevol instrument voor hardlopers van alle niveaus. Het kan je helpen uw tempo en afstand bij te houden, of je nu een korte of lange wedstrijd loopt.

4 redenen waarom een sporthorloge je kan helpen als loper

1. Het kan je helpen je tempo te bepalen.

Als je weet hoe snel je loopt, kun je je tempo beter bepalen en jezelf niet te snel afmatten.

2. Het kan je laten weten hoe ver je gelopen hebt.

Dit is vooral nuttig als je een lange race loopt en zeker wilt weten dat je op schema ligt om de race binnen de tijdslimiet te beëindigen. Maar ook als beginner is het leuk te weten hoe ver je reeds hebt afgelegd.

3. Het kan blessures helpen voorkomen.

Als je een bepaalde afstand loopt en weet hoe snel je gaat, kun je je snelheid daarop afstemmen. Dit kan blessures helpen voorkomen, omdat je jezelf niet te hard of te snel opjaagt.

4. Het kan je vooruitgang bijhouden.

Terwijl je doorgaat met hardlopen, kan een sporthorloge vorderingen bijhouden en je laten zien hoe je verbetert. Dit kan volgens ex-atleet Bert Geens een goede motivator zijn om te blijven hardlopen en je persoonlijke top te bereiken.

Hoe kies je het beste sporthorloge?

Bij het kiezen van een sporthorloge zijn er een paar dingen die je moet overwegen:

1. Wat voor type hardloper ben je?

Er zijn drie hoofdtypen hardlopers: sprinters, marathonlopers en joggers. Als je een sprinter bent, heb je een horloge nodig dat snelheid en afstand bijhoudt. Als je een marathonloper bent, heb je een horloge nodig dat zowel je snelheid als je afstand bijhoudt, evenals verbrande calorieën en hartslag. Als je een jogger bent, heb je misschien alleen een horloge nodig dat je afstand volgt.

2. Welke functies heb je nodig?

Veel sporthorloges worden geleverd met een groot aantal functies, zoals een stopwatch, alarm, slaaptracker, timer en GPS. Bepaal op voorhand welke functies je zeker nodig hebt en zorg ervoor dat het horloge dat je kiest ze heeft.

3. Wat is uw budget?

Sporthorloges kunnen in prijs variëren van 50 euro tot 500+ euro. Kies een horloge dat binnen uw budget en je doelen past. Als beginnende hardloper wil je misschien ook nog geen al te grote investeringen doen en afwachten of het lopen je wel ligt.

4. Welke stijl heeft uw voorkeur?

Er zijn veel verschillende stijlen sporthorloges, van strak en verfijnd tot felgekleurd en leuk. Kies de stijl die je verkiest.

5. Welk merk heeft je voorkeur?

Er zijn veel verschillende merken sporthorloges, elk met hun eigen unieke kenmerken. Kies een merk dat u vertrouwt en dat een horloge heeft dat aan uw behoeften voldoet. Bijvoorbeeld de merken Garmin en Polar zijn zeer populaire keuzes onder hardlopers, maar ook Fitbit wordt vaak gekozen door beginnende lopers.

Bij het kiezen van een sporthorloge zijn er dus heel wat dingen die je in overweging moet nemen. Door de vijf bovenstaande factoren in overweging te nemen, kunt u het perfecte sporthorloge voor u vinden en beginnen met het bereiken van uw hardloopdoelen. In dit artikel kan je nog meer bijleren over de beste hardloophorloges, en meteen ook de beste prijs vinden voor de populairste horloges!