Is massage goed voor je gezondheid?

Is massage goed voor je gezondheid?

Dat is het zeker! Maar naast dat een massage goed is voor je gezondheid, heeft het nog veel meer voordelen. Misschien ken je wel mensen uit je omgeving die regelmatig kiezen voor een massage en heb je jezelf altijd afgevraagd waarom zij dit toch doen? Wij hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet, waarom mensen kiezen voor een massage. Misschien dat je na het lezen van deze redenen, zelf ook wel zin krijgt in een massage!

Ontspanning

Als je een drukke baan hebt, zul je hier misschien ook buiten werktijd nog veel aan denken. De stress die hierbij komt kijken, kan voor veel mensen belastend zijn, waardoor ze eigenlijk niet goed functioneren. Het gezinsleven leidt eronder, maar ook kan dit ten koste gaan van je gezondheid. Door regelmatig een massage te nemen, zul je merken dat je ontspannen wordt en dat negatieve gedachten verdwijnen. Er komt weer ruimte voor rust en positieve gedachten, waardoor je veel beter zult functioneren. Zowel in je werk als in het gezin. Heerlijk toch?

Afvalstoffen

In je spieren zit melkzuur, dat normaal gesproken ook weer afgevoerd wordt. Als dit niet gebeurt, ontstaan er ‘knopen’. Hierdoor ontstaat er een vermoeid en suf gevoel in de spier, waardoor je jezelf stram en stijf voelt. Massage kan ervoor zorgen dat deze afvalstoffen weer gaan stromen, waardoor je jezelf weer energiek voelt. Deze knopen vinden we meestal terug in bijvoorbeeld de schouders, maar kunnen zich ook bevinden in de nek.

Betere weerstand

Massage Assen? Dat is prima mogelijk, hier kun je heerlijk tot rust komen tijdens een massage. Maar naast dat je er heerlijk ontspannen van wordt, kun je ook nog eens rekenen op een betere weerstand. Deze betere weerstand wordt veroorzaakt door de hoeveelheid witte bloedcellen die tijdens een massage wordt vergroot. Juist deze witte bloedcellen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld virussen kunt bestrijden. Ideaal, als je bijvoorbeeld regelmatig ziek bent en je hier serieus wat aan wilt doen. Kies ervoor om regelmatig een massage te nemen en je zult merken dat je minder vaak ziek bent. Een betere weerstand, waar je eigenlijk niets voor hoeft te doen, alleen maar heerlijk ontspannen. Fantastisch toch?