Hoe onderhoud je een opzetzwembad?

Hoe onderhoud je een opzetzwembad?

De zomer is weer begonnen en dit jaar is het extreem warm in Nederland. Dat betekent dat veel mensen op zoek zijn naar een opzetzwembad. Zeker als je kleine kinderen hebt, is dit een goede manier om de dag door te komen. Je zorgt zo voor wat extra verkoeling en afleiding tijdens deze warme dagen. Maar hoe onderhoud je een opzetzwembad? Waar moet je allemaal rekening mee houden? In dit blog leggen we het je uit. We geven tips over hoe je het water schoon krijgt en hoe je het schoon kunt houden. Hoe moet je de filters en pompen reinigen? Dit en meer, lees je hieronder.

Hoe zet je een zwembad op?

Als je een opzetzwembad wilt kopen, is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over de plek waar je het op gaat zetten. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is, zodat het zwembad niet kan omvallen. Ook moet je een keuze maken tussen schaduw en zon. Een zwembad in de schaduw heeft bepaalde voordelen. Zo heb je meer bescherming tegen de zon en blijft het water een stuk schoner. Zet je het zwembad in de zon? Dan is het een stuk warmer in het zwembad en heb je minder energiekosten voor het opwarmen van het water. Welke van deze twee een betere optie is, verschilt dus per persoon.

Opzetzwembad onderhouden

Wil je een zwembad kopen, dan moet je ook weten hoe je deze moet onderhouden. Wat komt er allemaal bij kijken? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je het zwembad schoon moet houden. Dit doe je met een skimmer, een soort netje waarmee je het vuil van de bovenkant van het water haalt. Ook kun je een zwembad opzetten met een afdekzeil, dit is een zeil dat je over het water legt wanneer je het niet gebruikt. Dit voorkomt vuil en algen in het zwembad. Daarnaast moet je de filters en pompen regelmatig reinigen. Dit doe je door ze te verwijderen en af te spoelen met water. Hoe vaak dit moet gebeuren, hangt af van het type opzetzwembad dat je hebt. Tot slot moet je het water regelmatig bijvullen en opnieuw opwarmen. Dit doe je door er nieuw water aan toe te voegen.