Motivatiebrief voorbeeld nodig? Wij hebben er één voor je gemaakt.

Motivatiebrief voorbeeld nodig? Wij hebben er één voor je gemaakt.

Solliciteren is soms nog best lastig. Bij veel functies zijn er immers veel andere kandidaten, dus is het belangrijk om onderscheidend te zijn. In de regel dien je ook een motivatiebrief te schrijven. In een motivatiebrief geef je aan waarom je solliciteert op een bepaalde functie. Wij hebben een voorbeeld van een motivatiebrief gemaakt. Deze brief kun je als voorbeeld gebruiken bij het maken van een eigen motivatiebrief.

Voorbeeld motivatiebrief

Pieter Tuinman

Westrastraat 21

1234 AA Utrecht

Bedrijfsnaam 

T.a.v. de heer Kroon

Hoofdweg 12

1234 AB Utrecht Utrecht, 3 november 2015

Betreft: Motivatiebrief functie online marketeer

Geachte heer Kroon,

Graag breng ik mijzelf onder uw aandacht als uw mogelijk nieuwe werknemer. Mijn naam is Pieter Tuinman en ik ben een online marketeer met veel kennis en ervaring op alle voorkomende werkzaamheden. Inmiddels gaat het om meer dan tien jaar ervaring. Ik heb alle ontwikkelingen meegemaakt en weet precies wat de valkuilen zijn en welke opportuniteiten er zijn. Daarom denk ik dat ik uitermate geschikt ben om als online marketeer bij uw bedrijf aan de slag te gaan.

De werkzaamheden die op uw website staan passen mijn inziens perfect bij mij. Het gaat om afwisselende werkzaamheden, hetgeen mij eveneens aanspreekt. Bovendien ben ik altijd flexibel ingesteld, dus wisselende werktijden zijn voor mij geen enkel probleem. Ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden en zeer gemotiveerd. Ik wil dan ook met u in contact komen om zo e.e.a. door te nemen.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening) 

Pieter Tuinman

Waar op letten bij het schrijven van een motivatiebrief?

Het bovenstaande voorbeeld is één van de vele voorbeelden die er online zijn te vinden. Als je zelf een motivatiebrief maakt is het aan te raden om deze aan een ander voor te leggen, zodat diegene eventuele spelfouten uit de motivatiebrief kan halen. Bij sommige functies is een enkele spelfout geen probleem, maar bij sommige functies kan een enkele spelfout al funest zijn.

Daarom is het raadzaam om het goed door te lezen. Heden ten dage is de concurrentie nu eenmaal groot en om je te onderscheiden dien je een foutloze motivatiebrief te sturen, alsmede een nette C.V. Vergeet uiteraard niet om je C.V. mee te sturen. Het hebben van een mooi C.V. is belangrijk en niet te onderschatten. Hiermee doelen we er op dat je C.V. er netjes uit ziet. Je kunt online een mooie C.V. lay-out downloaden en deze gebruiken. Maak je C.V. ook niet te lang en vat alles samen in twee A4’tjes.