Deze tips moet je lezen voor een stedentrip naar Reykjavik

Deze tips moet je lezen voor een stedentrip naar Reykjavik

Reykjavik bezienswaardigheden

Gaat u binnenkort op Reykjavik stedentrip? De IJslandse hoofdstad heeft genoeg te bieden om u een aantal dagen bezig te houden. Wat tijdens uw stedentrip zeker niet mag ontbreken zijn het symbool van Reykjavik, de Hallgrimskirka, welke goed te combineren is met een bezoek aan de kleurrijke winkelstraat Laugevegur. Voor het beste uitzicht en een bijzonder museum brengt u een bezoek aan het Perlan, met de opvallende glazen koepel een indrukwekkend gebouw. Verder mogen het Nationale Museum van IJsland en het kunstwerk The Sun Voyager niet ontbreken. Daarnaast is Reykjavik de ideale uitvalsbasis om bijvoorbeeld walvissen te gaan spotten of een Noorderlicht excursie te boeken. Wanneer u langer dan twee dagen verblijft raden we u ook aan de Gouden Cirkel te bezoeken met prachtige watervallen en geisers. Twee bijzondere bezienswaardigheden Reykjavik zijn verder:

Harpa, concertgebouw Reykjavik

De concertzaal is al een enorme tijd het centrum van het lokale leven en een opvallende Reykjavik bezienswaardigheid. Dit gebouw is ontworpen door de beroemde beeldend kunstenaar Olafur Eliasson en biedt nu onderdak aan het Iceland Symphony Orchestra en de Icelandic Opera. De Harpa is een indrukwekkend bouwwerk met vier zalen en een auditorium met 1.800 zitplaatsen. U kunt hier heerlijk genieten van een concert of gewoon genieten van het uitzicht vanuit de bistro op de begane grond. Je herkent het gemakkelijk als je in de buurt bent vanwege het unieke exterieurontwerp. Een rondleiding omvat delen van het gebouw die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Je gids zal de geheimen van de Harpa met je delen, inclusief het turbulente verleden en de dynamische sfeer achter de schermen tijdens uitvoeringen. Tijdens de tour kun je een aantal van de beste lokale gerechten en drankjes proeven, terwijl de twee restaurants een Scandinavisch interieur en een spectaculair uitzicht hebben.

Saga Museum

Een bezoek aan het Saga Museum in Reykjavik is een fascinerende ervaring die zeker een hoogtepunt zal zijn van uw verblijf in IJsland en onder de Reykjavik bezienswaardigheden. Het museum herbergt vele fascinerende tentoonstellingen, waaronder angstaanjagende siliconenmodellen van Viking-personages en een meertalige audiogids die verhalen uit de Vikingtijd vertelt. Terwijl je daar bent, wil je misschien ook een Vikingkostuum passen of een Vikingwapen uitproberen. Er is zelfs een mogelijkheid om een ​​pose-a-la-saga te doen. De exposities zijn gebaseerd op de verhalen van IJslandse Vikingkolonisten. Je leert over hun leven zoals ze leefden tijdens de middeleeuwen. De exposities omvatten levensechte siliconenfiguren van 17 beroemde scènes uit de sagen. De kleding en wapens zijn zorgvuldig gereconstrueerd en de wol en linnen artikelen zijn met de hand geverfd om de periode weer te geven. De cadeauwinkel van het museum is een belangrijk onderdeel van het museum. Je kunt souvenirs kopen uit het Saga-tijdperk, of je kunt een programma kopen waarin wordt uitgelegd hoe elke tentoonstelling zich verhoudt tot de geschiedenis van het eiland. Je kunt ook een boek of een dvd kopen als je meer wilt weten over het Saga-tijdperk. Via deze tentoonstelling kom je meer te weten over het IJslandse volk, hun geschiedenis en hun cultuur. Het Saga Museum is de perfecte plek om de Vikinggeschiedenis van IJsland te ontdekken. De exposities in het Saga Museum omvatten levensechte miniatuurbeeldjes van beroemde scènes uit de Sagen. In het geval van een Viking zouden deze figuren ongelooflijk levensecht zijn geweest. Bovendien zijn veel van de kostuums en wapens in het museum minutieus nagemaakt om bezoekers een goed beeld te geven van de mensen die leefden in de tijd van de Saga. Kortom, voldoende activiteiten om te genieten van uw Reykjavik stedentrip!