Wat maakt het Pantheon in Rome zo bijzonder?

Wat maakt het Pantheon in Rome zo bijzonder?

Deze tempel werd ooit in 27 voor Christus gebouwd in opdracht van Marcus Vipsanius Agrippa. Na verwoestingen eind eerste eeuw na Christus, werd besloten om het Pantheon opnieuw op te bouwen. Dertig jaar later brandde het helemaal af, keizer Hadrianus liet het gebouw vervolgens weer opbouwen, tot wat het nu geworden is. Je leest het; de tempel Pantheon heeft al heel veel doorstaan, maar is altijd weer herrezen! Dit maakt het Pantheon alleen al zo bijzonder om te bezoeken. Maar er is nog veel meer wat deze tempel bijzonder maakt. Wat dan precies? Hieronder kun je het lezen!

Begraafplaats van beroemdheden

Het Pantheon is niet alleen een tempel en een kerk, het is ook de plek waar beroemde Italianen zijn begraven. Zo ligt hier de wereldberoemde schilder Rafael begraven, net als een andere kunstenaar: Santi. Ook Victor Emmanuelle de tweede ligt hier begraven, dit was de eerste koning van Italiƫ. Het feit dat deze beroemdheden hier begraven liggen, geeft wel aan hoe belangrijk Italianen deze plek vinden. Als je er rondloopt, voel je aan alles dat deze plek historische waarde heeft.

Bijzonder gebouw op een bijzondere plek

Het Pantheon Rome is niet alleen een schitterend monument uit de Griekse Oudheid, het is ook nog eens een prachtig gebouw. Zo valt de cilindervormige hal meteen op, net als de enorme koepel die je bovenin deze hal ziet. Deze koepel meet overigens een diameter van maar liefst 43 meter. Het Pantheon ligt aan Piazza della Rotonda, een prachtig plein waar je heerlijk even op een bankje kunt genieten van de heerlijke Italiaanse sfeer. Een prachtige plek om even tot rust te komen en te genieten van al het moois dat Rome te bieden heeft. Midden op dit plein vind je een fontein uit de achttiende eeuw, destijds gebouwd in opdracht van paus Clemens de vierde. Gooi er een muntje in, dan mag je een wens doen!

Kunstwerken

Liefhebbers van kunst gaan ook volop genieten in het Pantheon. Rondom de grote, centrale ruimte, vind je namelijk een aantal nissen, waar kunstwerken in te bewonderen zijn. Deze kunstwerken zijn in de Renaissance periode in deze tempel terecht gekomen. Dat wordt straks puur genieten van een bezoek aan het Pantheon!