De beste typcursus voor je kind

De beste typcursus voor je kind

Snel en blind kunnen typen is in het huidige digitale tijdperk waarin we nu leven essentieel. Sinds de intrede van de computer en daarna ook het internet komen we bijna dagelijks in aanraking met een toetsenbord. Was goed kunnen typen vroeger nog een belangrijke vaardigheid voor iedereen die bijvoorbeeld administratief medewerker wilde worden, tegenwoordig is het een vaardigheid die goed van pas komt in bijna alle beroepen. Ook op scholen en universiteiten is het gebruik van de computer niet meer weg te denken. Naast dat typevaardigheid een enorme tijdwinst oplevert en het aantal fouten vermindert, wordt langdurig typen minder vermoeiend omdat je niet steeds op het toetsenbord hoeft te zoeken naar die ene letter.

Het volgen van een typecursus

Om kinderen voor te bereiden op hun toekomst in dit digitale tijdperk is het van belang hun de vaardigheid van typen al op basisschoolleeftijd bij te brengen. Dit levert hen niet alleen later veel voordeel op, maar ook op korte termijn op het voortgezet onderwijs bij het maken van de vele werkstukken en presentaties. Om je kind een goede typevaardigheid aan te leren heb je tegenwoordig de keuze uit leuke, motiverende online typecursussen die kinderen gewoon thuis achter de computer kunnen volgen. Typecursussen waarbij je in een klaslokaal eindeloos saai dezelfde letter moest intikken behoren dan ook met de komst van online typcursussen tot de verleden tijd. Nu raakt je kind tijdens een typecursus verwikkeld in een spannend spionnenavontuur, gaat het op ruimtereis of gaat het bijvoorbeeld tijdens de typecursus van Ducktypen avonturen beleven als journalist in Duckstad. Op die manier leren kinderen spelenderwijs en met een goede portie motivatie hun typecursus tot een goed einde te brengen en hebben ze voor ze er erg in hebben een typediploma in handen.  

Gratis typecursussen

De prijs van een goede professionele typecursus ligt tussen de € 50,- en € 150,- . Dit is, ondanks dat het een goede investering is, voor veel ouders toch wel eventjes slikken. Dit is dan ook voor een aantal ouders de reden om hun kind een gratis typecursus te laten volgen. Vaak zijn deze typecursussen wat saaier en mist het meestal de gamevorm die juist zo motiverend werkt voor kinderen. Daarnaast ontbreekt er ook een online coach die de resultaten bijhoudt en kinderen begeleidt tijdens het volgen van de typecursus. Ons advies is dan ook een betaalde typecursus aan te schaffen die een motiverende werking heeft en gemaakt is door professionele ontwikkelaars. Om toch niet de hoofprijs hoeven te betalen kun je het beste de kortingsacties in de gaten houden die regelmatig door de cursussen worden aangeboden. Dit kan je soms de helft van het normale cursusgeld schelen. Ook bieden online typecursussen vaak kortingen aan wanneer je meerdere kinderen tegelijk opgeeft.

Keuze van een typecursus

Omdat het aanbod aan online typecursussen de laatste jaren enorm gegroeid is en de cursussen veel verschillen van elkaar, is het voor ouders vaak nog een hele opgave om een goede en betaalbare cursus voor hun kind te vinden. Om toch een goede typcursus voor je kind te vinden die goed bij hem of haar past raden wij je aan om een vergelijkingswebsite te raadplegen. Op die manier vind je alle online typecursussen in een handig vergelijkingsoverzicht en kun makkelijk vergelijken op bijvoorbeeld prijs, het aantal cursusweken of op het soort begeleiding die de cursusaanbieder in z’n pakket heeft.

Belangrijk bij de keuze van een typecursus is dat je ook de voorkeur van je kind meeneemt in je beslissing. Met name de gamevorm waarmee je kind tijdens de cursus aan de slag gaat kan daarbij een doorslaggevende factor zijn. Het ene kind zal daarbij voor een avontuurlijke game gaan en een ander kind weer voor een meer informatieve game in quizvorm.