Algenolie, wat is het en ga jij ook algen kopen?

Algenolie, wat is het en ga jij ook algen kopen?

Je vraagt je misschien af hoe het mogelijk is om gezondheidsvoordelen uit algen te halen. Is dat niet gewoon het slijmerige spul dat je vindt in meren, vijvers en oceanen? Het zal je misschien verbazen dat er veel verschillende gezondheidsvoordelen zijn die je uit algenolie kunt halen.Dit mariene organisme is zelfs zo voedzaam dat het in laboratoria wordt gekweekt om supplementen te maken die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Voor mensen die zich afvragen wat is algenolie en waarom kopen mensen het hebben we speciaal dit artikel geschreven. Lees dus snel verder!

We weten nu dat je je gezondheids doelen belangrijk vindt, en we zijn er om je te helpen ze te bereiken. Het klinkt misschien vreemd dat algenolie vetzuren bevat, waarvan vele in verband worden gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen. Wij geloven in de kracht van algen omega-3 supplementen, en dat zou jij ook moeten doen!

Daarom hebben we een gids samengesteld met wat informatie die je nodig hebt over algenolie, omega-3, en waarom ze belangrijk zijn voor jou en je gezondheid.

We hopen dat je het belang van algen omega-3 supplementen leert kennen, zodat je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen voor jezelf en je gezondheid.

Wat zijn Omega-3?

Omega-3 zijn essentiële vetzuren met veel voordelen voor de gezondheid. Ze zijn essentieel voor de structuur en functie van de celmembranen in je lichaam, en ze kunnen ook de gezondheid van je hart, een sterk immuunsysteem en een goede hersenfunctie ondersteunen. Je lichaam kan Omega-3 niet zelf aanmaken, dus is het cruciaal om voldoende Omega-3 binnen te krijgen via je voeding of supplementen.

Er zijn drie belangrijke soorten Omega-3: EPA, DHA en Alfa-linoleenzuur (ALA).

Omdat ALA een ouder vetzuur is, kan je lichaam uit deze verbinding EPA en DHA maken. Dit is een langzaam proces, en je krijgt uiteindelijk maar een heel kleine hoeveelheid binnen, dus is het nog steeds het beste om deze vetten uit je voeding te halen via voedingsmiddelen of supplementen.

Wat is algenolie?

Wat is nu precies algenolie? Het is precies zoals het klinkt - olie die gemaakt wordt door algen. We denken misschien niet aan planten als rijk aan essentiële vetzuren zoals omega-3, maar in feite zijn algen de oorspronkelijke bron... krill en vissen lenen omega-3 alleen door het eten van algen, de energiecentrale van de oceaan!

De meeste plantaardige bronnen van "omega-3" zijn ALA (alfa-linoleenzuur) dat door het menselijk lichaam moet worden omgezet in de vormen van echte omega-3 die we nodig hebben voor de gezondheid van hersenen, hart en gewrichten: DHA (docosahexaeenzuur) en EPA eicosapentaeenzuur (EPA).

Algen worden een "energiecentrale" genoemd omdat ze echte DHA en EPA produceren - er is geen conversie nodig voor je lichaam om de essentiële vetten te benutten.

Net als boeren die groenten verbouwen en landbouwwetenschap gebruiken om de beste, meest voedzame gewassen te produceren, kunnen wetenschappers de hoeveelheid omega-3 die algen produceren aanpassen door hun blootstelling aan zonlicht, zuurstof, mineralen in het water en de temperatuur te verhogen. Wetenschap + natuur = meer voeding voor jou en je gezin.

Algenolie wordt gewonnen, gezuiverd en op verschillende manieren gebruikt. Behalve voor supplementen wordt het ook gebruikt om dieren, pluimvee en vissen te voeden. Dus als je ooit naar de supermarkt gaat en eieren, kip of gekweekte zalm meeneemt die verrijkt zijn met Omega-3, dan is het zeer waarschijnlijk dat deze vetten afkomstig zijn van algenolie.

Kleine porties omega-3 uit het voedsel dat we eten is een prima manier om meer van dit essentiële vet binnen te krijgen, maar de meeste mensen zullen ook supplementen nodig hebben om hun voedingsdoelen te bereiken.

Wat zijn de voordelen van Omega-3 uit algen?

Waarom zou je algen Omega-3 supplementen moeten nemen? Er zijn voordelen voor jou, je hele gezin, en als je zwanger bent - ook voor je baby! Blijf lezen om meer te leren over de verschillende onderzoeken die aantonen dat mensen met hogere niveaus van Omega-3 vetten een lager risico hebben op bepaalde gezondheidsaandoeningen.

Algenolie is hulp voor je hart

Onderzoek toont aan dat omega-3 supplementen met microalgen kunnen helpen een gezonde bloeddruk te ondersteunen en een goede werking van de bloedvaten te handhaven. Onderzoek toont ook aan dat omega-3 supplementen een gezond cardiovasculair systeem kunnen ondersteunen en een optimaal welzijn kunnen bevorderen. Omega-3, zoals die van algen, kan ook gezonde niveaus van bloedvetten, triglyceriden en goede cholesterol (high-density lipoproteïne) ondersteunen. Het innemen van algen Omega-3 kan een gezond cardiovasculair systeem in het algemeen ondersteunen.

Met algenolie je gezichtsvermogen helder houden

Heb je de afgelopen jaren je schermtijd opgevoerd? De meesten van ons wel, en veel mensen merken dat werken op afstand en meer schermtijd drogere ogen betekent. De hoogste concentratie DHA van je lichaam bevindt zich in je ogen, dus het is geen verrassing dat klanten van iwi life verlichting melden van enkele vervelende symptomen van "computerogen" als ze aanvullen met iwi life algenolie. Onderzoek is gemengd, maar sommige studies tonen aan dat omega-3's de gezondheid van de ogen kunnen bevorderen door de gezondheid van de netvliezen te ondersteunen.

Algenolie helpt bij je stemming

We weten dat je veel op je bord hebt liggen. Help je lichaam en geest met belangrijke voedingsstoffen die je geven wat je nodig hebt om klaar te zijn voor de komende dag. Eén studie ontdekte dat lage niveaus van EPA en DHA kunnen leiden tot een laag humeur en moeilijke emoties. Omdat de meeste Amerikanen niet genoeg EPA en DHA uit voedingsbronnen halen, kunnen supplementen de beste keuze zijn om aan de dagelijkse behoefte van deze belangrijke vetten te komen die een gezonde en positieve stemming ondersteunen. Als je zwanger bent, kan je arts je aanraden om supplementen met DHA- en EPA-niveaus te nemen om te helpen met je stemming later in je zwangerschap en na de bevalling.

Zoals je ziet, algenolie biedt vele voordelen en we hopen dat dit artikel jou ook inspireert.