Zonwerende folie aanbrengen

Wanneer u last heeft van de zon en de warmte die daarbij komt kijken in uw ruimtes. Is het een optie om te kijken naar zonwerende folies wanneer u geen lamellen of luxaflex wilt. Met zonwerende folie kan er net zo makkelijk naar buiten gekeken worden. Alleen van buiten naar binnen wordt het zicht gereduceerd. Ook wel ramen blinderen genoemd kunnen op alle soorten ramen toegepast worden. Zo kan er zonwerende folie aangebracht worden op ramen van gebouwen en natuurlijk autoramen.

Het is verstandig wanneer u dit overweegt om dit over te laten aan de experts. Wel kan u als particulier ook zelf aan de slag om bijvoorbeeld je autoruiten te blinderen. Deze speciale folies zijn verkrijgbaar op het internet. Let daarbij wel op dat u de juiste folie besteld en via de juiste stappen te werk gaat. Hieronder staan de stappen globaal vermeld.

Zo breng je zonwerende folie aan

  1. Vooraf altijd de ramen altijd grondig schoonmaken: Dit is belangrijk zodat er geen vuiligheid achter blijft op de folie.
  2. Desbetreffende raam goed natmaken: Dit is nodig zodat de folie op zijn plaats blijft
  3. Folie aanbrengen aan de buitenzijde van de raam: Wanneer de folie is aangebracht aan de buitenzijde kan het bewerkt worden.
  4. Folie op maat snijden: Snij de folie op maat van de raam
  5. Folie bij föhnen: Elke achterraam is een parabool. De folie is kaarsrecht dus moet bij geföhnd worden zodat het de vorm van de achterruit aanneemt.
  6. De binnenzijde van desbetreffende raam grondig schoonmaken: Dit is echt belangrijk want is de raam niet goed schoon, dan komt er stof en vuiligheid onder de folie die niet meer weg te krijgen is. Opnieuw beginnen is niet wat je wilt uiteindelijk.
  7. De binnenzijde nat maken en folie aanbrengen: Wanneer het raam nat is heeft u altijd nog speling voor de folie te verplaatsen.
  8. Folie droog strijken: De lijm laag van de folie moet hechten. Door het droog te strijken, strijk je het water achter de folie vandaan.
  9. Nazorg: Laat de auto een aantal uur staan. Wanneer de folie aan de randen misschien los komt, meteen aanstrijken weer.

Zonwerende folie aanbrengen is een secuur werk. Wanneer u geen geduld heeft is het verstandig om dit door een expert te laten doen.