Winkeliersvereniging bundelt krachten

De gezelligste winkelstraat van het land ligt in het hoge noorden. Want in Groningen is een straat in 2017 namelijk uitgeroepen tot de leukste winkelstraat in Nederland. Ieder jaar worden er verkiezingen gehouden voor de leukste winkelstraat in Nederland, en nu mogen de Kromme Elleboog en Zwanestraat in Groningen zich een jaar lang de leukste winkelstraat noemen. Een groot geheim van dit winkelgebied is dat zij een zeer actieve winkeliersvereniging hebben. Het blijkt maar weer dat een goed georganiseerde straat zijn vruchten afwerpt. Goed samenwerken loont.

Kracht winkeliersvereniging

Nu steeds meer aankopen online worden gedaan, is het voor winkeliers in het straatbeeld nog belangrijker om stevig te staan. Maar hoe sta je stevig om tegen gigantische winkelketens als de HEMA, Blokker, Mediamarkt, H&M of Albert Heijn op te boksen? Dan gaat het er om dat jij je met jouw mede winkeliers verenigd. Een winkeliersvereniging oprichten en actieve participatie in het straatbeeld, is waar een belangrijke taak is weggelecht. Het organiseren van leuke jaarlijkse activiteiten voor het winkelend publiek, goede concurrentieafspraken maken met de mede ondernemers en afstemming met de lokale overheid.

De gemeente kan op het gebied van wet- en regelgeving namelijk heel wat voor jullie betekenen. Allereerst start je dus met het oprichten van een winkeliersvereniging, zodat jullie samen sterk kunnen staan. Hier zitten namelijk ook allerlei verenigingseisen aan. Wie is de voorzitter, notulist en een verenigingskas. Een professioneel adviesbureau kan jullie goed bijstaan met het opzetten en uitvoering van de winkeliersvereniging.

HISA adviseert

Voor ondernemers die een steuntje in de rug nodig hebben, staat HISA klaar. Zij hebben al tientallen jaren ervaring in het ondernemingssegment in kleinere- en grotere winkelgebieden. Als geen ander weten zij dus hoe jij er voor zorgt dat jouw winkelstraat er aantrekkelijk uit blijft zien en wat je kunt doen om meer klandizie te krijgen. Denk hier bijvoorbeeld aan het opzetten van een winkeliersvereniging Neem vrijblijvend contact op met HISA en hun advies zal jou versteld doen staan.