Welke berg is de hoogste ter wereld?

Welke berg is de hoogste ter wereld?

Welke berg is de hoogste ter wereld? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Er zijn verschillende bergen die hoog genoeg zijn om de hoogste te worden genoemd, maar niet iedereen is het erover eens welke berg dat precies is. In dit artikel bespreken we de hoogste bergen ter wereld en geven we onze mening over welke hiervan de meest hoge is.

Hoogste berg ter wereld

De hoogste berg ter wereld is Mount Everest. Deze berg bevindt zich in Nepal en is 8.849 meter hoog. Het is de meest bekende berg ter wereld en ook de meeste mensen weten dat het de hoogste is. Mount Everest wordt daarom ook wel de koningin der bergen genoemd. De Mount Everest werd voor het eerst beklommen in 1953 door sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay. Sindsdien zijn er veel mensen naar de top van de berg geklommen. Het beklimmen van de berg is niet voor iedereen weggelegd. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn en het vereist veel training en voorbereiding. Zo zijn er meerder mensen verongelukt toen zij de top probeerden te bereiken.

Er zijn veel bergen die in de buurt komen van de Mount Everest, zoals K2, Kachenjunga, Makalu en Lhotse I. Deze bergen zijn allemaal rond de 8.500 meter hoog. Ook de bergen Cho Oyu en Dhaulagiri I, Mansalu, Annapurna I en Naga Parbat komen met ongeveer 8.100 meter erg in de buurt. De Mount Everest is hoger dan deze bergen, maar het verschil is niet zo heel groot.

Andere bekende bergen

Naast de bovengenoemde bergen, zijn er nog veel andere bekende bergen in de wereld. Dit zijn bijvoorbeeld Mount Kilimanjaro en Mount Aconcagua. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en is 5.895 meter hoog. Mount Aconcagua is de hoogste berg in Zuid-Amerika en is 6.961 meter hoog. Andere hoge bergen zijn onder andere de Mount Elbrus, de Klyuchevskaya Sopka en de Pico de Orizaba. Deze bergen zijn allemaal een stuk lager dan de bergen in de vorige alinea. Toch zijn deze erg bekend.

Uiteindelijk is Mount Everest dus de hoogste berg ter wereld. Met 8.849 meter is stijgt deze berg ver boven de andere kandidaten uit.