Back-ups en herstelopties bij WordPress hosting

Back-ups en herstelopties bij WordPress hosting

Het hebben van regelmatige back-ups van je WordPress website is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je altijd een recente kopie van je site hebt, mocht er iets misgaan. Bij WordPress hosting zijn er verschillende opties beschikbaar als het gaat om back-ups en herstelopties. In dit artikel zullen we kijken naar de mogelijkheden die Junda biedt op het gebied van back-ups en herstelopties voor WordPress websites.

Dagelijkse back-ups maken

Een van de voordelen van hosting bij Junda is dat zij dagelijkse back-ups van je WordPress website maken. Deze dagelijkse back-ups bij Junda omvatten niet alleen de bestanden van je website, maar ook de database. Dit betekent dat je altijd een recente versie van je website kunt herstellen als dat nodig is.

Handmatige back-ups

Naast de automatische dagelijkse back-ups die Junda biedt, is het ook mogelijk om handmatig back-ups van je website te maken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld grote wijzigingen aan je website gaat maken en zeker wilt zijn dat je een back-up hebt van de huidige versie.

One-click restore

Een handige functie die Junda biedt, is de mogelijkheid tot one-click restore. Dit betekent dat je met slechts één klik je hele website kunt herstellen naar een eerdere versie. Dit kan van pas komen als er bijvoorbeeld een update fout gaat of als je per ongeluk belangrijke bestanden hebt verwijderd.

Herstelopties na een hack

Helaas kan het voorkomen dat je WordPress website gehackt wordt. Gelukkig heeft Junda ook hieraan gedacht en bieden zij herstelopties in geval van een hack. Met behulp van de back-ups die zij maken, kun je je website snel herstellen naar een versie voordat deze gehackt was.

Externe back-ups

Hoewel Junda regelmatige back-ups van je website maakt, is het altijd verstandig om zelf ook externe back-ups te maken. Dit zorgt ervoor dat je altijd een extra kopie van je website hebt, mocht er iets misgaan met de back-ups van je host. Er zijn verschillende plugins beschikbaar waarmee je eenvoudig handmatige back-ups kunt maken en deze kunt opslaan op een externe locatie.

Het hebben van regelmatige back-ups van je WordPress website is van groot belang. Door te kiezen voor hosting bij Junda ben je verzekerd van dagelijkse back-ups en handige herstelopties in geval van problemen. Vergeet echter niet om zelf ook externe back-ups te maken, zodat je altijd een extra kopie van je website achter de hand hebt. Met de juiste back-upstrategie kun je met een gerust hart werken aan je WordPress website, wetende dat je altijd een recente versie kunt herstellen.