Wat is een goede carrièrecoach?

Wat is een goede carrièrecoach?

Een goede coach, is een coach die zorgt dat jij je doelen behaalt. Heb je plannen om in een totaal andere branche aan de slag te gaan? Wil je graag een andere baan binnen het bedrijf waar je nu werkt, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Benieuwd wat jouw profiel is en wat voor branche er op basis hiervan, het beste bij jou past? Een carrière coach is er echt voor jou en zal er alles aan doen om jouw doelen te behalen. Hoe jij de coach kunt kiezen, die het beste bij jou past? Wij hebben een aantal tips voor je, waar je op moet letten om een goede keuze te maken!

Planmatig en objectief

Een goede coach gaat planmatig aan de slag. Eerst zal deze coach met jouw gesprekken voeren om erachter te komen wie jij precies bent en waar je naar op zoek bent. Aan de hand van gerichte vragen, komt de coach tot een goed beeld van jou, waarmee hij verder kan. Hierbij kan bijvoorbeeld ook een profiel worden opgemaakt aan de hand van de DISC-methode. Door deze methode te gebruiken, kan een professionele coach erachter komen of jij bijvoorbeeld een persoon bent die veel initiatieven neemt of juist iemand bent die eerst afwacht. Als het doel helder geformuleerd is van de samenwerking, kan het plan worden opgemaakt. Juist deze planmatige aanpak, is de meerwaarde van een coach. Het plan moet leiden tot het behalen van het doel. Kies jij ook voor een coach?

Motiverend

Een goede coach werkt motiverend. Tijdens tussentijdse gesprekken zal de coach informeren hoe het gaat en je motiveren om vooral door te gaan met het nemen van de stappen. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Hoe het ook gaat, de coach is er voor jou en zal je ten alle tijden motiveren. Hier komt bij dat een coach natuurlijk objectief is en ook eerlijk tegen je zal zijn. Dit kan soms best confronterend zijn, maar het is soms wel nodig om uiteindelijk je doelen te kunnen behalen.

Kies een lokale coach

Coach zoeken in België? Dat is online prima mogelijk. In België zijn er namelijk uitstekende coaches actief, die je echt vooruit kunnen helpen in het leven. Niet alleen op zakelijk gebied, maar als je de juiste keuzes maakt, zul je zien dat je hier privé ook een stuk gelukkiger van wordt. Coach Vilvoorde? Ook die ga je online zeker vinden. Het is natuurlijk wel zo fijn als je een coach hebt die in de buurt actief is. Dit scheelt veel reiskosten, bovendien is een lokale coach ook beter op de hoogte van de lokale gebruiken en cultuur. Investeer je in een goede coach, dan investeer je in jezelf. Gegarandeerd dat je daar heel veel baat bij zult hebben!