Waarom het juiste beddengoed kiezen?

Waarom het juiste beddengoed kiezen?

Beddengoed heeft meer voordelen dan alleen een mooi uiterlijk. De stof van het beddengoed speelt ook een belangrijke rol. Je wil natuurlijk geen huidirritaties of zwetend wakker worden. Als jouw hoeslaken namelijk van bijvoorbeeld, synthetische stoffen is gemaakt, dan kan je het al snel heel warm krijgen en zelfs beginnen met zweten. 

Daarom is het slim om bij beddengoed kopen op te letten of deze gemaakt zijn van organische materialen zoals linnen of zijde. Deze materialen zijn vochtregulerend. Dit houdt in dat de stof je vocht goed kan opnemen zonder dat het laken vochtig gaat aanvoelen. Nog een belangrijk aspect voor sommige is dat het beddengoed hypoallergeen is. Dit is vooral belangrijk voor mensen die allergie├źn hebben of gevoelig zijn voor stof. Linnen, polyester en microvezels zijn allemaal voorbeelden van hypoallergeen stof.

Tot slot is kwaliteit ook zeer belangrijk. Kwalitatieve en comfortabele stoffen zullen ook helpen bij een fijnere nachtrust, waardoor je goed uitgerust wakker wordt voor de volgende dag.

In de winter wil je namelijk geen hele koude lakens hebben en in de zomer wil je liever ook geen hele warme lakens. Ook in dit geval is linnen beddengoed een uitstekende keuze. Linnen beddengoed voelt in de winter lekker warm aan en in de zomer juist wat koeler. Dit maakt het ook gelijk een duurzame aankoop omdat je er dus het hele jaar mee kan doen.

Verschillende soorten hoeslakens

Er zijn veel verschillende soorten hoeslakens. Hoe kies je de juiste? De kleur en de maat van het hoeslaken zijn niet zo lastig te bepalen. De stof daarentegen is wel iets moeilijker om uit te kiezen. Hier staan de verschillen op een rijtje.

Katoenen hoeslakens zijn een van de meest gebruikte hoeslakens. Deze stof is namelijk heel fijn, zacht en vochtregulerend. Katoen-satijn hoeslakens van Weidswonenenslapen.nl zijn in principe gewoon katoenen hoeslakens. Alleen in dit geval zijn ze geweven in een satijnbinding. De bovenkant van het hoeslaken ziet er hierdoor mooi en glanzend uit. Velours hoeslakens zijn gemaakt van 80% katoen en 20% polyamide. Door deze extra toevoeging aan het katoen is het hoeslaken wat elastischer en blijft het mooi om je matras heen zitten. Jersey hoeslakens zijn op een bepaalde manier gebreid van katoen. Hierdoor is het hoeslaken rekbaar en elastisch waardoor het goed op verschillende soorten maten matrassen past. Een hoeslaken van flanel wordt meestal ook van katoen gemaakt. Het verschil is dat flanel aan een kant geruwd is. Hierdoor ontstaat er een donsachtig laagje waardoor het zacht en warm wordt. Handig voor de wintermaanden dus!