Zo blijf je positief in onzekere tijden

Zo blijf je positief in onzekere tijden

Merk je weleens aan jezelf, dat je erg negatief wordt van alles wat er in de wereld gebeurt? De Coronapandemie, de oorlog in Oekraïne; er is genoeg om jezelf druk over te maken en om moedeloos van te worden. Toch zijn er gelukkig een aantal manieren, waardoor je weer positief in het leven kunt komen te staan. Wij hebben de beste manieren voor je op een rijtje gezet!

Denk toekomstgericht

Door toekomstgericht te blijven denken, zul je merken dat je ook een stuk positiever wordt. Waar ga je bijvoorbeeld naar toe op zomervakantie? Welke carrièrestap zou je nog graag willen maken op je werk? Zijn er specifieke landen, waar je ooit nog een keer naar toe zou willen reizen? Ook plannen maken met je partner, maakt je positiever. Misschien willen jullie samen wel een vrijstaand huis kopen of zouden jullie misschien wel graag kinderen willen. Toekomstgericht denken is positief denken, welke plannen heb jij voor de toekomst?

Mindfulness

Bij mindfulness train je jezelf om bewust aandacht te schenken aan iets of iemand. Je leert hierbij om afstand te nemen van de dagelijkse zaken die je bezighouden en de negatieve gedachten die hierbij horen. Door jezelf van een afstandje te observeren, kom je erachter waarin je jezelf kunt verbeteren. Je zult merken dat mindfulness je meer innerlijke rust geeft waardoor je beter gaat functioneren. Meer weten over mindfulness? Lees deze mindfulness blog.

Geniet van kleine dingen

Positief in het leven staan heeft veel voordelen; je maakt het leuker voor jezelf, maar ook voor anderen. Mensen houden nu eenmaal meer van positieve mensen, dan van zuurpruimen. Door te genieten van kleine dingen, zul je merken dat je ook een stuk positiever gaat staan. Sta bijvoorbeeld eens stil bij het leven in je eigen tuin. Loop hier eens een rondje en kijk om je heen. De kans is groot dat je een vogel zult zien of horen of wellicht valt je een boom of struik op die je nog nooit eerder hebt gezien. Geluk zit hem vaak in kleine, alledaagse dingen, zoals bijvoorbeeld in het genieten van een kopje thee of van de ondergaande zon. Sta hier wat vaker bij stil, dan zul je merken dat je een stuk positiever wordt!