Vliegtuig

Het vinden van een goede last minute vakantie

Sommige mensen besluiten op het laatste moment dat ze op vakantie willen. Anderen kiezen er bewust voor om te wachten tot het laatste moment, zodat de prijzen lager zijn. Dit artikel bevat verschillende tips voor al deze mensen om ervoor te zorgen dat ze de beste last minute vakantie vinden die er beschikbaar is.

Ga incognito

Zorg dat je de incognito modus van je browser gebruikt tijdens het zoeken naar vakanties. Er zijn namelijk websites die stiekem de prijs van hun reizen iets omhoog doen als ze zien dat je terugkomt op hun website. Op iedere browser heet deze incognito modus weer anders. Mocht je niet weten hoe je in de browser die jij gebruikt in deze modus komt, dan is dit eenvoudig te vinden via Google.

Boek alles apart

Als je naar een reissite gaat zie je vaak aanbiedingen van een hotel of appartement in combinatie met een vlucht. Het kan voordeliger zijn om deze twee apart te boeken. Je kunt op sites als Trivago heel eenvoudig de tarieven van hotels op verschillende websites bekijken. Vaak zijn deze tarieven een stuk lager dan de tarieven die op de grote reissites staan. Ditzelfde geldt voor de vlucht. Er bestaan ook websites als Qfly waar je de prijzen van alle vluchten kunt zien. Hier kan je een goedkope vlucht bij het geboekte hotel of appartement zoeken.

Reisbureau

Alles apart boeken is natuurlijk meer werk dan alles in een keer boeken. Sommige mensen geven hier niks om, anderen hebben hier geen zin in of zijn hier niet goed in. Dan heb je natuurlijk ook nog steeds de optie om naar een reisbureau te gaan. Hier kan je het budget dat je hebt aangeven en zeggen wat al je wensen zijn. De reisadviseur daar kan je dan misschien reizen laten zien waar je zelf nog niet aan gedacht had en die wel binnen je budget zijn.

Vermijden

Als je gaat voor goedkoop, vermijd dan de traditionele zonlanden en kies voor minder populaire landen die wel net zo mooi kunnen zijn zoals Kroatië. Vermijd daarnaast altijd de schoolvakanties. De prijzen zijn in deze periode een stuk hoger dan in andere periodes. En vermijd ten slotte juist niet altijd de landen die andere mensen wel vermijden. Er zijn onrustige landen zoals Egypte waar het toerisme ver is weggezakt. De rust in het land is echter al weer terug. Veel mensen vertrouwen het alleen nog niet waardoor een reis naar Egypte nog heel goedkoop is.