Touringcar verhuur voor schoolreis

Niets was vroeger een leukere dag dan de dag waarop je op schoolreis ging. Voordat deze dag begon belde de schooldirecteur de touringcar verhuur om hier een bus of touringcar te huren. Hiermee ging je dan vaak naar een locatie die ver buiten het dorp of de stad waar je woonden lag. Een dierentuin, grote speeltuin of interactief museum stonden vaak op het menu. De speeltuin was uiteraard het leukst, maar het museum was meestal ook verplicht. Er moest immers wel een educatieve noot zijn.

 

Vervoersmogelijkheden bij touringcar verhuur

De directeur had bij de touringcar verhuur vaak de mogelijkheid uit verschillende soorten bussen. Zo zijn er bijvoorbeeld grote en kleine bussen. In de grote bus kunnen meer kinderen dan in de kleinste bus. Dit komt omdat de eerste meer zitplaatsen heeft dan de respectievelijk laatste variant. Dit heeft te maken met de beschikbare ruimte. Een kleine bus was vaak ook korter dan een grote touringcar. Deze kon echt een stuk langer zijn. Hiermee heeft het vervoersmiddel ook direct een grotere draaicirkel.

 

Dubbeldekker

Wanneer je geluk had, dan was er bij de touringcar verhuur een dubbeldekker gehuurd. Dit is een bus met niet één, maar twee verdiepingen. De tweede verdieping is met een trap te bereiken. De leukste plek om te zitten is op het voorste stoeltje. Hier zit je pal boven de chauffeur en heb je het idee alsof je zelf rijdt. Daarnaast heb je vanwege de hoogte ook nog eens een prachtig uitzicht. Je kunt de snelweg vanaf hier goed in de gaten houden.

 

De bestemming

Wanneer het reisje naar een dierentuin is gegaan, zijn de kinderen vaak helemaal enthousiast over de dieren die ze gezien hebben. Een dag je aan een apenberg kan leiden tot veel apengeluiden in de bus. Een dagje naar het vogelpark kan daarentegen leiden tot een boel gepapegaai. Het is meestal wel stiller als de kinderen naar een reptielenopvang zijn geweest. Deze dieren maken van huis uit weinig tot geen geluid. Hooguit hoor je een ratelslang ratelen of een slang sissen.