Succesvol daghandelen met crypto, hoe werkt dat?

Succesvol daghandelen met crypto, hoe werkt dat?

Er bestaan een aantal interessante theorieën wat betreft daytrading en succes. Het hebben van een goede strategie bepaalt voor 10 procent of je slaagt of mislukt op de (crypto)beurs. Misschien nog wel belangrijker is goed risicomanagement, dat goed is voor 30 procent van jouw succes. Het overgrote deel (60 procent) van succes wordt bepaald door psychologie. Veel beginnende traders handelen met emotie en maken daardoor fouten. De kunst is om ook in periodes van verlies kalm en rationeel te blijven. Om een groot deel van jouw emoties weg te nemen is het verstandig om je te verdiepen in de wereld van technische analyses. Ook wel het analyseren van koersgrafieken genoemd.

Waarom moet je basiskennis van traden in orde zijn?

Inmiddels is duidelijk dat een goede strategie, voldoende risicomanagement en een rationele manier van traden de bouwstenen vormen voor jouw succes op de aandelen- en/of cryptomarkt. Alles stort echter als een kaartenhuis in elkaar wanneer jouw basiskennis niet in orde is. Succesvol leren daghandelen in crypto? Een aantal krachtig tips!

Handel met de trend mee

Een veelgemaakte fout van beginnende traders is het tegen de stroming in willen zwemmen. Is de algehele trend (big picture) van een cryptomunt neerwaarts, dan is het niet verstandig om in te spelen op een prijsstijging. Probeer dus altijd zoveel mogelijk met de trend mee te traden. We snappen dat het verleidelijk kan zijn om het een keer totaal anders te doen. Je kunt bijvoorbeeld trades doen op basis van een pullback of retracement. Maar dit pakt vaak niet goed uit voor iemand die minder ervaring heeft op de aandelen en/of cryptomarkt. Wees als beginneling voorzichtig en laat je niet leiden door emoties. Het is niet zomaar dat de meeste succesvolle daytraders de intraday-trend op de voet volgen. Verandert de trend? Ga er dan in mee en probeer trades te vinden die weinig risico vormen.

Beperk het aantal crypto trades

Crypto daytraden is geweldig, maar vergt ook veel tijd en energie. Zo zul je real-time grafieken constant in de gaten moeten houden. Natuurlijk kun je wel daytrading software gebruiken en/of meldingen om deze taak iets minder tijdrovend te maken. Toch vergt traden alsnog veel energie van je. Uiteindelijk ben je ook maar een mens dat voldoende slaap nodig heeft! Handel daarom niet in teveel cryptomunten  tegelijkertijd, maar zorg ervoor dat je zeker in het begin de focus houdt op slechts één cryptomunt. Op deze manier zorg je voor rust, minder emoties en houd je overzicht. De meeste daytraders focussen zich niet voor niets op één of twee markten en hebben een bepaalde specialisatie.

Koop een whiteboard

In tegenstelling tot de reguliere aandelenmarkt, is de cryptomarkt te allen tijde open. Dit kan voor beginnende crypto daghandelaren een voordeel zijn, maar ook een grote valkuil. De markt gaat 24/7 door en er is altijd wel iets te beleven waardoor jouw emoties hoog op kunnen lopen. Om voor jezelf rust te creëren en emoties buiten de deur te houden, is het verstandig om een whiteboard aan te schaffen. Een whiteboard houdt je scherp en zorgt er voor dat je jouw emoties tijdens het traden niet de overhand laat krijgen. Noteer de fouten die je regelmatig maakt, bijvoorbeeld het vergeten van het instellen van een stop-loss of te snel in positie willen komen. Op deze manier herinner je jezelf aan de grootste valkuilen en zal je merken dat jouw tradingskills aanzienlijk zullen verbeteren.

Geduld, geduld, geduld

In de meeste gevallen betreden mensen de cryptomarkt om snel rijk te worden. Zo kent iedereen wel een vriend of familielid die zegt veel geld te hebben verdient in crypto en daarbij het advies om zelf ook in te stappen. Echter leert ons dat het doorgaans een aantal jaren duurt voordat je serieus kunt zeggen dat je een winstgevende trader bent. Wanneer jij overweegt om serieus te beginnen met daytraden op de cryptomarkt, dan zal je echt moeten beschikken over een gezonde dosis geduld.

Meer waardevolle tips over geld verdienen op de cryptomarkt ontdek je op daytradencrypto.nl.