Snel extra ruimte nodig voor je bedrijf?

Snel extra ruimte nodig voor je bedrijf?

Heb je een grote order binnengekregen die je in je reguliere productieruimte niet kunt verwerken? Wil je niet structureel meer bedrijfsruimte huren, omdat hiervoor de vaste kosten te hoog liggen? Kies dan voor tijdelijke bedrijfsruimte! Hiermee kun je prima een omzetpiek verwerken, zonder dat je vastzit aan doorlopende kosten. Is die grote order verwerkt? Dan laat je de tijdelijke bedrijfsruimte gewoon weer weghalen. Is tijdelijke bedrijfsruimte ook iets voor jouw bedrijf?

Fluctuaties in omzet

Heb je een bedrijf waarbij de omzet nogal fluctueert? Bijvoorbeeld omdat je actief bent in een branche waarbij het seizoeneffect nogal een rol speelt? Of ben je een bedrijf die erg afhankelijk is van grote orders van andere bedrijven, waardoor je nooit precies weet wanneer het druk gaat worden? Als je omzet nogal schommelt, wil je jouw kosten natuurlijk wel onder controle houden. Het heeft geen zin om hoge kosten te maken voor bijvoorbeeld structurele huisvesting, terwijl je dit maar een paar maanden per jaar nodig hebt. Regelmatig meer opslagruimte nodig voor voorraden? Het is ook mogelijk om opslagtenten te huren. Stijgt de omzet, dan stijgen de kosten mee. Daalt de omzet, dan dalen ook de kosten mee. Ideaal toch?

Winst maken

Als bedrijf heb je natuurlijk als doel dat je winst wilt maken. Dit doe je niet door structureel ruimte te huren, die je maar een paar maanden per jaar nodig hebt. Voordeel van tijdelijke bedrijfsruimte is ook, dat je deze ruimte aansluitend op je bestaande bedrijfsruimte kunt realiseren. Hierdoor hoef je dus ook niet te werken met twee ploegen op twee locaties, wat natuurlijk ook extra kosten met zich meebrengt. Bovendien kan het management zich blijven focussen op één locatie, wat het resultaat ook alleen maar ten goede komt. Met tijdelijke bedrijfsruimte, maak je dus ook nog eens meer winst!

Snel gerealiseerd

Het vergunningentraject voor tijdelijke bedrijfsruimte is veel soepeler dan voor permanente bedrijfsruimte. De reden hiervoor is dat gemeenten soepeler zijn met het verlenen van vergunningen voor tijdelijke ruimte, omdat deze ruimtes niet blijvend zijn. Je kunt dus extra bedrijfsruimte snel realiseren, dit geldt niet alleen voor het vergunningstraject, maar ook voor het daadwerkelijk plaatsen van de ruimte. Kies jij ook voor tijdelijke bedrijfsruimte om je pieken op te vangen?