Slim energie besparen

Bespaar nu eenvoudig op uw energiekosten!

Tips voor energiebesparing

Slim besparen op je energierekening, dat willen we allemaal. Tenslotte is het toch een kostenpost die iedere maand weer terug komt.
Je ziet dan ook steeds meer handige tools en apparaten op de markt verschijnen waarmee je op een gemakkelijke manier iedere maand wat euro’s kunt in je zak kunt houden.
Daarnaast kun je er voor kiezen om bewuster om te gaan met dat wat je gebruikt.
Hieronder volgen een aantal eenvoudige tips:

  • Sta je er wel eens bij stil dat de stand-by modus van een apparaat ook stroom kost? Zet de apparatuur die je niet gebruikt helemaal uit. Dit kan ongeveer zo’n 40 euro per jaar schelen.
  • Je kunt er voor kiezen om je natte was op een Eco-programma te laten drogen. Maar zeker bij mooi weer loont het ook om de was gewoon buiten op te hangen. De was droogt niet alleen snel, maar ruikt ook meteen heerlijk fris.
  • Haal een waterbesparende douchekop in huis. In een huishouden bestaan de uit vier personen kan deze douchekop gemiddeld zo’n 90 euro per jaar besparen op je energiekosten en zelfs wel tot 140 euro aan water.
  • Ga voor LED lampen. Deze zijn tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar. Met LED lampen kun je tot wel 50 euro per jaar voordeliger uit zijn.

Energieleverancier met de laagste energietarieven

Alle kleine beetjes helpen, maar sta je er ook wel eens bij stil dat je misschien moeilijker doet dan nodig?
Tenslotte staat de prijs die je moet betalen voor je geleverde energie nou eenmaal vast, daar waar je hem hebt afgesloten. Vaak blijkt echter dat dit tarief bij een andere energieleverancier een stuk goedkoper kan.
Er is veel concurrentie op dit gebied. Het is dan soms ook lastig om te bepalen wat voor jou de beste energieleverancier is.
Op verschillende sites kun je heel overzichtelijk zien welke leverancier geschikt is voor jou. Kijk bijvoorbeeld maar eens op www.energie-vergelijken.com of www.easyswitch.nl/ .

Stap over en bespaar!

Heb je een energieleverancier gevonden die goed bij jou past, maar twijfel je nog om over te stappen? Op bovenstaande sites kun je ook kijken naar de beoordeling en de prijs/kwaliteit verhoudingen. Zo weet je zeker dat je voor de beste keuze gaat.
Door te kiezen voor de voordeligste energieleverancier bespaar je gemakkelijk honderden euro’s per jaar.
Stap over, en bespaar!