Op zoek naar een duurzaam Vaderdag cadeau?

Op zoek naar een duurzaam Vaderdag cadeau?

Wil je voor je vader een origineel cadeau kopen voor Vaderdag? Maar vind je het ook belangrijk dat dit cadeau duurzaam is? Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen uit verschillende originele Vaderdag cadeaus, die bovendien ook nog eens goed zijn voor de toekomst van de aarde. Wij hebben de drie beste cadeaus op dit gebied, voor je op een rijtje gezet!

Wandeling met lunch onderweg

Is er bij jou in de buurt een mooi stuk natuur, waar je heerlijk kunt wandelen en picknicken? Wandel hier vanaf je huis naartoe met je vader en trakteer hem op een boswandeling met lunch in het bos. Maak vooraf al een ‘proefwandeling’ zodat je vooraf precies weet welke route je wilt gaan lopen. Kijk ook of er een picknicktafel of een bankje onderweg staat, of neem zelf een kleed mee voor op de grond. Kies voor duurzame producten om van te genieten tijdens de lunch. Doordat je de auto voor dit uitje thuis laat staan, bespaar je veel energie en stoot je geen CO2 uit. Door bovendien te kiezen voor lokale, duurzame producten, steun je ook nog eens de lokale ondernemer. Ideaal toch?

Bierbrouwen

Zelf bierbrouwen is erg duurzaam. Door zelf bier te brouwen, hoeft de fabriek namelijk minder te brouwen en hoeft er voor jouw geen vrachtwagen te rijden van de fabriek naar de supermarkt. Ook jij hoef niet met de auto naar de supermarkt om bier in te slaan. Dit scheelt allemaal veel energie, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Bierbrouwen is dus een uitstekende manier om duurzaam bezig te zijn, maar toch plezier te hebben. Je kunt kiezen uit verschillende soorten bier die je zelf kunt brouwen, denk hierbij aan witbier of bijvoorbeeld een triple. Ga lekker met je vader bierbrouwen, de meeste vaders houden wel van een biertje, dus dit wordt gegarandeerd een succes!

Boxer shorts van bamboe

Geef je vader nieuwe boxer shorts van bamboe! Dit materiaal is zacht, heeft een prima pasvorm en is bovendien ook nog eens heel duurzaam. Bamboe absorbeert namelijk broeikasgassen in plaats dat dit materiaal zorgt voor meer broeikasgassen, het is dus gewoon heel goed voor de toekomst van onze aarde. Een bamboe boxer kopen doe je natuurlijk snel en gemakkelijk online. Voor welk duurzaam Vaderdagcadeau ga jij?