Kies de juiste evenementenlocatie

Een evenement organiseren op een externe locatie kan een enorme marketingmachine zijn voor je bedrijf. Een goede evenementenlocatie kan jouw evenement afmaken, maar bij een verkeerde keuze helaas ook breken. Daarom in deze blog een aantal tips die jou helpen bij het organiseren van een evenement op een externe locatie.

Denk na over de geografische locatie

Wanneer mensen op zoek gaan naar een evenementenlocatie kiezen ze vaak voor een locatie die ze mooi vinden. Dat is natuurlijk belangrijk, maar er is nog iets wat heel belangrijk is. Dat is de geografische locatie voor jouw evenement. Je wilt namelijk niet dat je gasten ellendig ver moeten rijden voor jouw evenement. Zorg dat je eerst inzichtelijk krijgt waar je gasten vandaan komen. Dit kun je doen door een Excel lijst op te stellen en hier de woonplaatsen van je gasten op te plaatsen. Vervolgens prik je deze woonplaatsen op de kaart van Nederland en span je draadjes tussen deze plaatsen. Waar de meeste draadjes kruizen, dat is de ideale plaats voor jouw volgende evenement. Vaak kom je dan uit op een evenementenlocatie Midden Nederland.

Denk ook na over catering

Naast een goed bereikbare locatie is ook catering die past bij je gasten van groot belang. Tegenwoordig leven we met enorm veel mensen die een andere achtergrond hebben. Het is zeer belangrijk dat je de catering hierop aanpast, want alleen op die manier kun je ervoor zorgen dat iedereen van de catering kan genieten. Komen er bijvoorbeeld mensen die een bepaalt geloof aanhangen of een bepaalde allergie hebben? Zorg dan dat je de catering van je evenement hierop aanpast.

Succes!

Ik wens je enorm veel succes bij het organiseren van je evenement op een externe locatie en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad bij het organiseren van je volgende evenement. Als laatste tip wil ik je alleen nog even meegeven dat je niet moet vergeten om ook een beetje plezier te maken tijdens het organiseren van je volgende evenement.