Juist nu: opleiding tegelzetter

Gerelateerde afbeelding

Je hebt misschien al wel gehoord dat veel bouwbedrijven zitten te springen om goede vakmensen. Na de crisis trekt de bouwsector enorm aan: er moeten de komende jaren veel meer huizen gebouwd gaan worden om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Goed opgeleide vakmensen zijn daarin onmisbaar. Met het juiste diploma kom je beslist aan de slag. Een opleiding tegelzetter is dan ook het overwegen waard!

Tegelzetter iets voor mij?

Twijfel je over je toekomst, heb je dan weleens gedacht aan de opleiding tegelzetter? Bij deze opleiding word je, deels in de praktijk, opgeleid voor een functie in de bouw. Tegelzetten is een belangrijk onderdeel bij het bouwen of renoveren van woningen. Een kale betonnen vloer of muur wordt zo een mooie strakke ruimte. Maar dan moet je wel weten wat je precies moet doen en hoe je een mooi strak resultaat oplevert. Deze opleiding leert je alles wat je moet weten op het gebied van tegelen. Van jou vragen we dat je precies en nauwkeurig kunt werken, wij leren je de rest. Je leert hoe je tegels aanbrengt op muren en vloeren. We vertellen je alles over de gebruikte materialen en het gebruik van specie. Je leert tegels op maat te snijden en te verlijmen. Als de tegels op de juiste plek verlijmd zijn, leren we je natuurlijk ook hoe je de tegels dient af te voegen zodat je een mooie gladde vloer of wand ook helemaal af kunt maken.

Meer weten

Vraag je je af of de opleiding tegelzetter iets voor jou is, bezoek dan een open dag van een opleiding bij jou in de buurt. Als je gaat werken als tegelzetter is het van belang dat je niet bang bent om je handen vuil te maken. Houdt er rekening mee, dat je zowel tijdens je opleiding als straks in je baan, relatief veel moet tillen, bukken en knielen. Je werkt meestal binnen, maar in sommige projecten zul je ook tegelen in de open lucht. Het mooie van het vak tegelzetter is dat je werk er altijd uit bestaat om dingen mooier te maken. Jij bepaalt met jouw werk uiteindelijk het aanzicht van de vloer of de muur, of dit nu in een woonhuis, een bedrijfsruimte of misschien wel een zwembad is. Als je hier klikt vind je alles wat je weten wilt, zodat je kunt kijken of dit de juiste stap voor jou is.