Hoe kun je helpen om de energietransitie te versnellen?

Hoe kun je helpen om de energietransitie te versnellen?

Denk je vaak na over hoe je kunt helpen om de energietransitie te versnellen? Omdat je een bedrijf hebt en weet dat je samen met je medewerkers hier best aardig wat in bij kunt dragen? Op het gebied van de energietransitie is Nederland ambitieus in zijn doelen, maar misschien ben jij nog wel veel ambitieuzer! Wij hebben hieronder enkele tips voor je, waarmee jij straks als bedrijf koploper bent op het gebied van de energietransitie. Lees je mee?

Anders denken

Als bedrijf is het belangrijk dat je alle medewerkers meekrijgt, als het gaat om het anders nadenken over energie. Even naar de supermarkt om de hoek met je dieselauto, met het vliegtuig een weekendje naar Parijs of lekker toeren met je benzinemotor in het weekend. Mensen zijn gewend geraakt aan energie slurpende uitstapjes, toch zijn dit zaken waar anders over nagedacht moet worden. Natuurlijk kun je als werkgever alleen werk-gerelateerde energietips meegeven, denk hierbij bijvoorbeeld aan tips op het gebied van woon-werk verkeer. Kun je medewerkers stimuleren om met de fiets naar het werk te komen in plaats van met de auto? Is het mogelijk om het volgende team-uitje in de vorm van een wandeling te doen, in plaats van met zijn allen met de bus op reis te gaan? Misschien is het wel een leuk idee om met elkaar een brainstormsessie te houden over wie het origineelste en beste idee heeft op het gebied van de energietransitie. Degen die wint, krijgt een leuke prijs!

Overstappen op elektrische auto’s

Rijden jouw werknemers met hun auto’s van de zaak, nu voornamelijk op fossiele brandstof? Dan wordt het misschien tijd om over te stappen op een elektrisch wagenpark. Hiermee stoot je geen CO2 meer uit, wat goed is voor het milieu, maar verbeter je ook de reputatie van je bedrijf. Je kunt natuurlijk wel roepen in je strategie dat je veel doet aan duurzaamheid, maar hoe komt dat concreet tot uiting? Als je kiest voor een samenwerkingsverband met REVOLT, hoef je geen groot bedrag te investeren, maar betaal je een maandelijks bedrag voor je laadpaal/ laadpalen. Zij verzorgen het onderhoud van de laadpaal/laadpalen en zorgen dat deze goed functioneert/functioneren. Jij gaat meteen besparen op je maandelijkse autokosten en werkt actief mee aan een beter milieu. Ideaal toch?