Goed horeca interieurontwerp levert gegarandeerd succes op

Goed horeca interieurontwerp levert gegarandeerd succes op

Ga je binnenkort een nieuwe horecazaak openen? Een restaurant? Gezellig café? Of misschien wel een leuke bistro? Wat je ook gaat doen in de horeca, het is erg belangrijk om goed na te denken over het horeca interieurontwerp van je zaak. Een goed ontwerp zorgt er namelijk voor dat je de juiste klanten trekt, dat zij zich hier thuis voelen en ze ook weer terugkomen. Waar een goed horeca interieurontwerp aan moet voldoen? Dat kun je hieronder lezen!

Trek de juiste doelgroep aan

Op welke doelgroep wil jouw horecazaak zich richten? Op gepensioneerden? Of juist op jongeren? Misschien wil je met jouw horecazaak juist wel richten op gezinnen? Een goed horecaontwerp zorgt ervoor dat jouw doelgroep zichzelf herkent in jouw stijl, waardoor ze je straks goed weten te vinden. Als je graag gezinnen in je zaak wilt hebben, doe je er bijvoorbeeld goed aan om ook speelfaciliteiten voor de kinderen aan te bieden. Op het moment dat je jezelf op ouderen richt, is het bijvoorbeeld verstandig om in goede stoelen te investeren waarin oudere mensen zich fijn voelen.

Geluid en licht

De akoestiek van een horecazaak is voor veel mensen belangrijk. Veel mensen vinden het namelijk niet prettig als het heel erg schel of hol klinkt in een horecazaak. Ook is het belangrijk dat je het gevoel hebt dat je vrijuit kan praten, zonder dat je buurman of buurvrouw alles kan horen. Ook als je muziek draait in je zaak, is het belangrijk om dit eerst goed uit te testen. Je kunt invloed uitoefenen op de akoestiek, bijvoorbeeld door kleden op de grond te leggen. Ook een goed lichtplan is een belangrijk onderdeel van een horecaontwerp. Wil je gaan voor sfeerlicht, of juist meer voor actief licht waarmee je een bepaalde energie wilt uitstralen?

Eyecatcher

Wat zeker niet mag ontbreken in je horecaontwerp is een eyecatcher in je onderneming. Denk hierbij aan een kunstwerk of bijvoorbeeld een groot aquarium. Ook deze eyecatcher moet afgestemd zijn op je gewenste doelgroep. Wil je gaan voor trendy jongeren? Dan kun je hier een gaaf kunstwerk voor uitzoeken wat deze doelgroep aantrekt. Richt jouw horecazaak zich op gezinnen? Dan kan een metershoge, vriendelijk ober met een opvallend gekleurd dienblad wel een gave eyecatcher zijn. Het is sowieso verstandig om een professional in te huren die voor jou een goed horeca interieurontwerp kan maken. Hiermee weet je zeker dat dit professioneel gebeurt en jij straks jouw doelen gaat halen!