Fietstocht maken in Nederland? Dit zijn de leukste routes

Fietstocht maken in Nederland? Dit zijn de leukste routes

Fietsen is in Nederland enorm populair. Mensen fietsen vooral om zich te verplaatsen van A naar B, zoals naar werk, school of naar de supermarkt. Maar je hebt in Nederland ook veel leuke fietsroutes om te genieten van het landschap en de fijne omgeving. Door af en toe even een dagje te gaan fietsen blijf je actief en gezond. Daarnaast is het ook erg leuk. Ben je op zoek naar een goede route om te fietsen in Nederland? In dit artikel lees je de beste plekken om te gaan fietsen.

Fietsen in het noorden

Voor een fietstocht in het noorden van Nederland kun je naar Friesland gaan. Dit is een mooie provincie vol met meren, weiden en bossen. Er zijn verschillende plekken waar je lange fietstochten kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de fietstocht langs het Nationaal Park Lauwersmeer, waar je een rustige fietstocht kunt maken en genieten van de fauna en flora die daar te vinden is.

Zuiden van Nederland

In Brabant en Limburg vind je ook veel fietstochten. In dit mooie gebied kun je genieten van de rust en natuur in combinatie met fijne stadjes waar je fijn kunt winkelen, eten of wat cultuur kan snuiven. Een fietstocht tussen de bossen en weiden van Limburg is echt genieten. Ook is er een fietstocht in het bosrijke gebied van Gelderland, waar je door mooie natuur fietst en de fijnste plaatsen tegenkomt.

Langs de kust

Ook aan de kust van Nederland heb je veel leuke routes die je kunt fietsen. Zo kun je een mountainbike huren Noordwijk en hier langs de kust gaan fietsen door de duinen. Ook Katwijk is erg leuk om te gaan fietsen, met in de buurt veel kleine, authentieke dorpen. Je kunt bij fietsverhuur Noordwijk gemakkelijk een goede fiets huren, waarmee je met gemak door de duinen kunt gaan fietsen.

Het fietstocht maken in Nederland is een hele leuke manier om te genieten van de fijne natuur en plaatsjes die Nederland te bieden heeft. Er zijn verschillende routes, zowel lange als korte, die je fijn kunt fietsen. Of je nu op zoek bent naar een fietstocht door het Lauwersmeer of juist langs de mooie kust, er zijn veel leuke routes om uit te kiezen.