Dit moet je in Griekenland allemaal gezien hebben

Dit moet je in Griekenland allemaal gezien hebben

Griekenland is een prachtig land met veel historie. Er zijn diverse bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je in Griekenland bent. Zo zijn er bijvoorbeeld de indrukwekkende tempels van Agrigento, de majestueuze bergen van Meteora en het knusse plaatsje Plaka in Athene. In dit artikel lichten we drie bezienswaardigheden uit Griekenland toe waarvan wij vinden dat iedere reiziger ze gezien moet hebben.

De tempels van Agrigento

De tempels van Agrigento zijn een indrukwekkend complex van ruïnes dat dateert uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. Het is gelegen in het zuiden van Sicilië en is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het complex bestaat uit drie tempels, namelijk de Tempel van Concordia, de Tempel van Hercules en de Tempel van Juno Lacinia. De Tempel van Concordia is het best bewaard gebleven en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste tempels ter wereld. Als je in Agrigento bent, mag een bezoekje aan de tempels dan ook zeker niet ontbreken!

Meteora

Meteora is een indrukwekkend rotsmassief met 24 kloosters in Centraal-Griekenland. Het ligt op ongeveer 2 uur rijden van Athene en is goed te bereiken met de bus of trein. De kloosters zijn gebouwd op de toppen van de rotsen en zijn alleen toegankelijk via trapjes of steile wegen. Het is een unieke plek die je gezien moet hebben als je in Griekenland bent.

Plaka

Plaka is een knus en romantisch wijkje in Athene dat bekendstaat om zijn sfeervolle straatjes en pleintjes. Er zijn diverse restaurants, bars en cafés te vinden waar je lekker kunt eten of drinken. Ook zijn er veel winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen. Plaka is een fijne plek om even bij te komen van alle indrukken die je opgedaan hebt tijdens je reis.

Als je naar Griekenland gaat, moet je dus zeker deze drie bezienswaardigheden op jouw lijstje zetten! Concordia, Meteora en Plaka maken jouw vakantie onvergetelijk. Wil je eilanden bezoeken? Dan raden we aan eens een kijkje te nemen op Rhodos, San Torini, Kos en/of Corfu. Hier kun je namelijk heerlijk relaxen aan het strand en genieten van de mooie natuur. Vergeet ook niet om de Griekse keuken te proberen! Wij zijn er in ieder geval fan van! Op naar Griekenland dus!