Naar Zuid-Frankrijk met de elektrische auto? Lees deze 3 tips!

Naar Zuid-Frankrijk met de elektrische auto? Lees deze 3 tips!

Ga je naar Zuid-Frankrijk op vakantie? Daar zul je dan waarschijnlijk nu al naar uitkijken! Zuid-Frankrijk is zeer populair onder Nederlandse vakantiegangers. Het klimaat is er heerlijk, de Franse dorpjes en steden zijn geweldig en je kunt er prima naar toe met de elektrische auto. Heb jij een elektrische auto en ga je binnenkort naar Zuid-Frankrijk? Dan hebben wij 3 goede tips voor je!

Zuinig met energie

Niet alleen verbruik je energie als je de motor gebruikt, ook gaat er energie op aan bijvoorbeeld verwarming. Het lijkt verleidelijk om in de eerste uren van de dag de verwarming te gebruiken, maar vaak is dit helemaal niet nodig. Na een paar minuten heb je het zonder verwarming vaak al ook wel warm en kun je dus prima zonder. Ook als je vergeet de verwarming uit te zetten, kan dit zorgen voor veel onnodig energieverbruik. Pas ook op met de airconditioning, wen jezelf aan om eerst een raampje open te zetten, vaak is dit al voldoende om af te koelen. Minder energie verbruiken, betekent minder geld kwijt aan energiekosten en je hoeft minder te stoppen onderweg. Ideaal toch?

Gebruik cruise control

Heb je cruise control als optie in je elektrische auto? Gebruik deze dan zo veel mogelijk! Je kunt veel energie besparen door op de cruise control te rijden. Het geheim van de cruise control zit in het feit dat je veel gelijkmatiger rijdt dan dat je zelf rijdt. Zelf ben je soms afgeleid door bijvoorbeeld de mooie natuur langs de weg of doordat iemand af en toe tegen je praat, daar heeft een cruise control geen last van. Bovendien rijdt het veel comfortabeler en autorijden kost op deze manier bijna geen moeite. Je komt dus ook nog eens veel fitter aan op de plek van bestemming.

Gebruik IONITY

IONITY is een samenwerkingsverband tussen een aantal grote automerken. Onder andere de automerken Mercedes en Ford zijn hierbij aangesloten. Het doel van IONITY is om een snellaadnetwerk op te bouwen in Europa, waarbij er vooral ingezet wordt op duurzame energie. Door gebruik te maken van IONITY laadpalen onderweg, weet je dus zeker dat de energie die wordt gebruikt, duurzaam is. Betalen kun je hier onder andere met een app op je telefoon, maar ook bijvoorbeeld met verschillende laadpassen en je bankpas. Je vindt IONITY langs de Route du Soleil ook gegarandeerd. Ga jij ook opladen bij IONITY?