Deze spits speelde voor Ajax Feyenoord en PSV. Alles over Ruud Geels!

Deze spits speelde voor Ajax Feyenoord en PSV. Alles over Ruud Geels!

Ajax, Feyenoord en PSV zijn de drie grootste voetbalclubs van Nederland en spelen in de Eredivisie. Het is uitzonderlijk voor een voetballer om voor al deze clubs te spelen, maar er is één spits die dit voor elkaar heeft gekregen. Ruud Geels is de naam van deze legendarische voetballer die zijn stempel heeft gedrukt op het Nederlandse voetbal. In dit artikel zal ik zijn carrière bij deze drie topclubs bespreken en zijn impact op het Nederlandse voetbal belichten.

De carrière van Ruud Geels

Ruud Geels werd geboren op 28 juli 1948 in Haarlem en begon zijn professionele voetbalcarrière bij Telstar. Hij viel al snel op door zijn neusje voor de goal en zijn ongeëvenaarde scoringsdrift. Dit leverde hem in 1974 een transfer op naar Ajax, destijds de beste club van Nederland en Europa. Bij Ajax speelde Geels samen met legendes als Johan Cruijff en Piet Keizer en won hij verschillende nationale en internationale titels.

De overstap naar Feyenoord en PSV

Na vier succesvolle jaren bij Ajax maakte Ruud Geels de overstap naar Feyenoord, de aartsrivaal van zijn voormalige club. Dit was een gedurfde zet, maar Geels wist al snel de harten van de Feyenoord-fans te veroveren door ook daar zijn doelpunten te maken. Hij droeg bij aan het behalen van de landstitel en de KNVB Beker, en werd een echte publiekslieveling in De Kuip.

Na zijn avontuur bij Feyenoord besloot Ruud Geels in 1981 de overstap te maken naar PSV, de derde topclub in Nederland. Ook daar wist hij zijn stempel te drukken door belangrijke doelpunten te maken en een bijdrage te leveren aan het succes van de club. Geels bewees dat hij met zijn kwaliteiten op elk niveau kon presteren en dat hij een echte goalgetter was die altijd op de juiste plek stond.

Legacy van Ruud Geels

Ruud Geels wordt nog altijd gezien als een van de beste Nederlandse spitsen aller tijden. Met zijn ongekende doelpuntenproductie en zijn flair voor het scoren van belangrijke goals heeft hij een blijvende indruk achtergelaten in het Nederlandse voetbal. Zijn tijd bij Ajax, Feyenoord en PSV wordt nog altijd herinnerd en zijn naam prijkt in de geschiedenisboeken van deze topclubs.

Ruud Geels is een voorbeeld voor veel jonge voetballers die dromen van een carrière in het profvoetbal. Zijn toewijding, doorzettingsvermogen en natuurlijk zijn neusje voor de goal hebben hem gebracht tot waar hij gekomen is. Hij blijft een legende en een inspiratiebron voor velen die zijn succes willen evenaren. Ruud Geels heeft bewezen dat met talent, hard werken en passie alles mogelijk is in de voetbalwereld.