De 5 mooiste plekken in Italië

De 5 mooiste plekken in Italië

Als je aan het land Italië denkt, denk je al snel aan de geschiedenis, historische gebouwen en indrukwekkende plaatsen. Italië is een prachtig land met vele bezienswaardigheden. Van de historische steden, zoals Rome en Venetië, tot aan de schitterende natuurgebieden in het noorden: Italië heeft het allemaal. Als het gaat om de hoeveelheid mooie plekken en gebouwen, is Italië niet te evenaren. In dit artikel lees je over de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden van Italië.

Het oude Rome

Als je in één vakantie zoveel mogelijk bezienswaardigheden wilt zien, is Rome de beste stad in Italië om uit te kiezen. In deze stad vind je een aantal van de meest iconische gebouwen ter wereld, zoals het Colosseum en de Sixtijnse Kapel. Bovendien kun je in Rome ook veel over de oude geschiedenis van Italië leren door een bezoek te brengen aan het Vaticaan en de Sint-Pieter.

Napels en Pompeii

Het zuiden van Italië is minder populair bij toeristen, maar dat betekent niet dat er niet veel moois te zien is. In de stad Napels heb je verschillende bezienswaardigheden en vanaf hier kun je ook een bezoekje brengen aan het bekende Pompeii en de aangrenzende vulkaan Vesuvius die in de wijdse omgeving van Napels te zien is. Pompeii tickets zijn aanbevolen vooraf te reserveren wanneer u op bezoek gaat bij één van de meest bekende bezienswaardigheden van de wereld.

De toren van Pisa

Pisa is een relatief kleine stad vergeleken met Rome, maar het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. De toren van Pisa is natuurlijk het hoogtepunt, maar er is ook veel meer te zien in deze stad. Het Piazza del Duomo is een prachtig plein met vele mooie gebouwen en het Piazza dei Miracoli is een schitterend park met verschillende historische monumenten.

Het romantische Venetië

Venetië is één van de meest bekende steden ter wereld en dat is niet voor niets. Deze stad is gebouwd op verschillende eilanden in een meer en het is dan ook een unieke plek om te bezoeken. Venetië is de perfecte plek voor een romantisch uitje, maar je kunt hier ook genieten van de mooie architectuur en het prachtige landschap.

Renaissancestad Florence

Als je zoekt naar een Italiaanse stad met een unieke sfeer, zul je ook snel denken aan Florence. Deze stad is de geboorteplaats van verschillende bekende kunstenaars, zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo. Je kunt hier dan ook vele mooie kunstwerken bekijken, maar ook het prachtige Ponte Vecchio is niet te missen.