Betaal de juiste prijs voor je hotelovernachting

De kans is groot dat je binnenkort weer op vakantie gaat en wanneer je op vakantie gaat heb je natuurlijk een hotel nodig. Logisch dat je dan online op zoek gaat. Wanneer je op zoek gaat naar een hotel is de kans bijna 100% dat je uitkomt op een vergelijkingssite. De websites van het hotel kom je eigenlijk nooit tegen. Dat komt doordat Google een bepaalde voorkeur geeft voor vergelijkingssites, omdat deze vergelijkbaar aanbod hebben als de zoekmachine zelf. Het vervelende is echter dat je eigenlijk altijd teveel betaalt voor een hotelovernachting via dit soort vergelijkingssites. Dat is eigenlijk best gek. Want dit soort websites pretenderen altijd dat ze juist goedkoper zijn. Als je beter niet kunt boeken via een vergelijkingssite, omdat je daar het meest betaalt, wat doe je dan wel? Dat antwoord is eigenlijk niet zo lastig.

Maak gebruik van vergelijkingssites

Uiteraard moet je altijd gebruik maken van vergelijkingssites. Niet om te boeken, maar wel om te vergelijken. Vergelijkingssites zijn namelijk fantastische oplossingen wanneer je op zoek bent naar reviews, foto’s of andere input van bezoekers. Wanneer je echter op zoek bent naar een goede plaats voor het boeken van een hotel zijn dit soort websites een slechter idee. Dit komt doordat je altijd de hoofdprijs betaalt op vergelijkingssites. Dit kan oplopen tot 40 procent.

Zoek via vergelijkingssites en boek via de hotel website

Een goede strategie is om altijd even verder te kijken dan alleen de vergelijkingssite. Je kunt namelijk zonder moeite een betere prijs of aanbod vinden op de website van het hotel zelf. Zo biedt dit hotel in Hilversum 20% korting op het ontbijt wanneer je boekt via hun website. Dat lijkt mij een mooie meevaller zo net voor je vakantie.

Fijne vakantie

Ik wens je een ontzettend fijne vakantie en hoop dat je wat aan de tips uit deze blog hebt gehad.