6 tips om acne op een natuurlijke manier te verminderen

Ernstige acne staat erom bekend littekens achter te laten. Het is een soort acne die wordt gekenmerkt door vorming van cysten op de huid die gevuld zijn met pus. Zoals elk ander soort acne wordt dit type veroorzaakt door de opbouw van overtollige olie, vuil en bacteriën op de huid. Deze aandoening ontwikkelt zich meestal in de tienerjaren, hoewel ook volwassenen er gevoelig voor kunnen zijn. Hieronder geven we enkele tips zodat u uw acne op een natuurlijke manier kan verminderen.

Eet gezond

Onderzoek heeft aangetoond dat er sommige voedingsmiddelen zijn die acne verergeren. Het is dus belangrijk om fastfood, zuivel en suikerrijke voedingsmiddelen vaarwel te zeggen als u van uw puistjes afkomen wil. Als u ze niet kunt opgeven, beperkt dan tenminste hun verbruik. Ontwikkel in plaats daarvan gezonde eetgewoonten. Neem meer groenten en fruit op in uw dieet. Omdat ze rijk zijn aan vezels verwijderen ze de schadelijke stoffen uit ons lichaam die anders kunnen leiden tot uitbraken van acne.

Drink veel water

Drink minstens één liter water per dag. Water helpt bij het verwijderen van afval, toxines en schadelijke zuren uit het lichaam en draagt zo bij aan het helder en zuiver maken van de huid. Water is een van de beste thuisbehandelingen voor ernstige acne.

Verminder stress

Stress is een van de belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van acne. Het uitvoeren van yoga, ontspanningstherapie of dagelijks sporten zijn enkele manieren om uw stress op een gezonde manier te verlichten.

Verzorg uw huid

Houd uw huid te allen tijde vrij van vuil, bacteriën en zweet. Investeer in een goede kwalitatieve gezichtsreiniger waarmee u uw gezicht tweemaal per dag reinigt, eenmaal in de ochtend en eenmaal voor het slapen gaan. Laat geen zweet achter op de huid. Maak uw huid schoon en neem een douche nadat u gesport hebt.

Gebruik citroensap om uw huid te reinigen

Breng citroensap aan op het aangetaste gebied. Door zijn adstringerende eigenschappen verwijdert citroensap olie op de huid en vermindert het de zwelling rond de cyste. Na het aanbrengen van citroensap op de huid moet het 15 minuten inwerken. Was het overschot vervolgens weg met lauw water. Het is raadzaam 2 keer per week citroensap aan te brengen voor de beste resultaten.

Gebruik een aspirine om zwellingen te verminderen

Om u te ontdoen van de zwelling en pijn die gepaard gaan met ernstige acne kan u een aspirinetablet verpletteren, het poeder mengen met water en er een pasta van maken. Breng deze pasta aan op de aangetaste huid en laat deze 10 minuten inwerken. Spoel het goedje daarna af met lauwwarm water.

Als uw acne echter ernstiger is en niet lijkt te verminderen, zelfs niet met de hier genoemde preventieve maatregelen en tips, is het raadzaam om zo snel mogelijk een dermatoloog te raadplegen. Het is mogelijk dat deze u antibiotica tegen acne kopen laat. Een antibioticum dat door zijn efficiëntie snel aan populairiteit wint, is Roaccutane. Hoewel Roaccutane bestellen en nemen vrij effectief kan zijn in de behandeling van nodulaire en cystische acne, is het gekoppeld aan een reeks bijwerkingen, waarvan sommige vrij ernstig zijn. Vandaar is het raadzaam om in overleg met uw behandelend dermatoloog te kijken of alle bijwerkingen opwegen tegen de voordelen van dit geneesmiddel. Indien u wenst over te gaan op het gebruik van acne antibiotca zal de arts een behandeling starten op maat van uw behoeftes en verwachtingen.