3 redenen om te kiezen voor kunstgras

3 redenen om te kiezen voor kunstgras

Vind je het altijd heerlijk om in je tuin te zitten? Maar zie je wel altijd op tegen de klussen die in je tuin gedaan moeten worden? Denk hierbij onder andere aan het onderhouden van je gazon; veel mensen hebben een hekel aan grasmaaien en onderhouden van hun gras. Kunstgras biedt uitkomst voor mensen die graag in hun tuin zitten, maar hier zo min mogelijk werk aan willen hebben. Wij hebben drie redenen voor je op een rijtje gezet, waarom kunstgras een prima keuze is. Lees je mee?

Uitstekende investering

Kunstgras is een prima investering. Reken maar eens uit hoeveel je kwijt bent aan echt gras in je tuin. Jaarlijks zul je nu waarschijnlijk graszaden of graszoden kopen om je gazon op peil te houden, je zult er mest op moeten strooien en ook heb je bijvoorbeeld een grasmaaier nodig. Reizen naar het tuincentrum is niet gratis, dus deze kosten komen er ook nog eens bij. Als je kiest voor kunstgras, ben je eenmalig een bedrag kwijt, maar daarna heb je geen kosten meer. Een prima investering dus!

Natuurlijke look

Kunstgras kopen is tegenwoordig anders dan vroeger. Het eerste kunstgras wat op de markt kwam is totaal niet te vergelijken met wat je nu aan kunt schaffen. Modern kunstgras is niet van echt te onderscheiden, zelfs de grassprieten zijn wat ongelijk, waardoor het nog natuurlijker overkomt. Bovendien zitten er geen gevaarlijke stoffen meer in kunstgras, dus hier hoef je ook niet meer bang voor te zijn. Ga jij ook voor een natuurlijke look, waar je helemaal geen werk aan hebt?

Ideaal voor kinderen

Heb je opgroeiende kinderen? Dan is kunstgras ook echt een uitstekende keuze. Kinderen kunnen namelijk lekker vrijuit spelen op kunstgras. Je hoeft bij kunstgras niet bang te zijn dat ze kinderen schuurplekken krijgen, goed kunstgras is namelijk heerlijk zacht. De kinderen mogen ook vlekken maken op kunstgras; die haal je er namelijk zo weer uit. Heb je speeltoestellen die je wilt plaatsen op kunstgras? Dat is geen enkel probleem. Speeltoestellen, maar ook bijvoorbeeld een zwembad, kun je prima op kunstgras plaatsen. Als je deze na verloop van tijd weer verplaatst, weet je ook nog eens zeker dat je op die plek geen nieuw gras hoeft in te zaaien. Ideaal toch?