Smart home trends in 2022

Smart home trends in 2022

Een trend die de laatste jaren is gegroeid, is de integratie van digitale moderniteit in woningen, omdat de technologie tegenwoordig toegankelijker en commerciëler is geworden, waardoor meer en meer woningen hun kamers kunnen omvormen tot functionele en technologische ruimten, begiftigd met elegantie en comfort, die de automatisering van allerlei taken mogelijk maken. Met als doel technologie als bondgenoot te gebruiken, hebben slimme woningen verschillende geautomatiseerde en gepersonaliseerde commando's volgens de routine van het gezin en andere gebruikers. Tegenwoordig is het mogelijk de huisdeur te openen zonder hem aan te raken; te slapen met de gordijnen dicht en wakker te worden met het zonlicht; de lichten van het hele huis op afstand uit te schakelen. Deze en vele andere futuristische oplossingen maken nu al deel uit van het dagelijkse leven. Ontdek daarom hieronder de belangrijkste smart home webshop trends voor 2022. Bekijk ze!

Smart home trends

Van de belangrijkste voordelen van het opstarten van een project voor een slimme woning springen de aspecten duurzaamheid, energiebesparing en comfort in het oog. Bovendien kan worden geprofiteerd van een grotere controle over het huis, kunnen de veiligheid en de bewaking van de ruimten worden geoptimaliseerd en kunnen de aspecten binnen en buiten de woningen volledig worden gecontroleerd vanaf een gekoppeld digitaal apparaat, zoals een smartphone.

Veiligheid en bruikbaarheid

Slimme sloten staan op de lijst van de meest gewenste items in geautomatiseerde woningen. Deze apparaten zijn gericht op het praktische nut voor de gebruikers: deuren en ramen kunnen worden geopend en gesloten met slechts een aanraking en vaak zonder iets aan te raken. Dit gebeurt omdat dit type slot gebruik maakt van bluetooth- en Wi-Fi-technologie en wordt geconfigureerd en gekoppeld met de smartphone van de huisbewoners. Wanneer de mobiele telefoon bijvoorbeeld een slot nadert, gaat de deur open. Bovendien is het praktisch om te controleren of alle deuren op slot zijn, zelfs op afstand.

Comfort en gezelligheid

Bij het binnenkomen van een huis gaan de lichten aan in warme tinten, de open haard werkt en de favoriete muziek speelt. Een realiteit die ver weg lijkt, is in feite dichterbij dan je denkt. De automatiseringssystemen van intelligente huizen maken het mogelijk de intensiteit van de verlichting en de airconditioning van het huis aan te passen, te programmeren en te controleren. Rechtstreeks vanaf de mobiele telefoon kunt je tijden instellen voor het in- en uitschakelen van verlichting, het geluid synchroniseren van televisie, mobiele telefoon en andere apparaten die in het hele huis zijn geïnstalleerd, en de ideale temperatuur kiezen voor elke omgeving. In een intelligent huis kunnen alle systemen met elkaar worden verbonden, waardoor de routine van het gezin veel comfortabeler, gezelliger en praktischer wordt - het uitgangspunt van intelligente huizen.