Weg tijdens hemelvaart? Boek een last-minute zonvakantie

Weg tijdens hemelvaart? Boek een last-minute zonvakantie

In Nederland hebben we met enkele verplichte vrije dagen te maken. De kerstdagen zijn hier een prima voorbeeld van, evenals Hemelvaartsdag. Belangrijk voordeel van Hemelvaartsdag is dat dit altijd op een donderdag valt. Veel bedrijven geven hun werknemers de vrijdag daarop ook nog fraai; een ideale periode dus om een lang weekend weg te gaan.

Of wil je mogelijk nog iets langer weg gaan? Dan is het aan te raden om voor een last-minute zonvakantie tijdens Hemelvaartsdag te kiezen. Je geniet hiermee van meerdere voordelen:

-      Je kunt uit voldoende zonnige bestemmingen kiezen. Hemelvaartsdag is altijd rond eind mei of begin juni, waardoor het in de meeste landen al heerlijk weer is.

-      Met een last-minute vakantie ben je van scherpe prijzen verzekerd. Door zo lang mogelijk te wachten, kun je heel voordelig op vakantie gaan. Wel zo prettig, aangezien het leven al duur genoeg is.

Waar ga je naar toe?

Klinkt een zonvakantie tijdens Hemelvaart bij jou als muziek in de oren? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een geschikte bestemming. Zoals hierboven al aangegeven, kun je in ieder geval uit voldoende zonnige bestemmingen kiezen. Voor deze zonnige bestemmingen hoef je bovendien niet de Europese Unie te verlaten. Dát betekent dat je ook niet al te lang hoeft te vliegen.

Hoe lang ga je weg?

Hemelvaart is een prima dag om te vertrekken. Je hebt die dag sowieso vrij en mogelijk ook nog de vrijdag daaropvolgend. Vervolgens zijn er 2 weekenddagen, waardoor je vanaf Hemelvaart in principe 4 ‘gratis’ vakantiedagen kunt hebben. Plak hier nog een paar dagen aan vast en je geniet van een heerlijke zonvakantie.

Heb je niet de mogelijkheid om langer te blijven? Kijk dan eens of je al op woensdag kunt vertrekken. Als je vervolgens tot zondag weg gaat, geniet je van een paar heerlijke dagen. En je geniet ook nog van een goedkope zonvakantie.

Vervoer

Voor een last-minute zonvakantie passen de meeste mensen de auto. Vind je het echter niet erg om auto te rijden? Dan kun je ook met de auto gaan. Naar bijvoorbeeld de zuidkust van Frankrijk is het niet overdreven lang rijden. Wil je wat verder reizen? Dan kun je ook gewoon een auto huren.