Waarom een AED kopen ?

Waarom een AED kopen ?

Een AED is zeer cruciaal geworden in de huidige medische wetenschap. Het staat voor een automatische externe defibrillator (AED). Artsen plaatsen een AED om de hartslag in evenwicht te brengen. Het apparaat zendt elektrische signalen naar het hart om het normaal te laten kloppen. Als het slachtoffer niet onmiddellijk de juiste behandeling krijgt, kan dit ook de dood tot gevolg hebben. Een AED wordt van cruciaal belang als iemand een hartziekte of dergelijke complicaties heeft. Het kiezen van de juiste AED is echter ook van cruciaal belang. U wilt een AED kopen, maar welke dan?

Waarom zijn AED's belangrijk?

Wanneer een persoon defibrillatie nodig heeft, is een AED de oplossing. Het helpt duizenden levens te redden. Ze zijn ook draagbaar en reisvriendelijk, waardoor ze een goed en veelzijdig medisch hulpmiddel zijn. Dit maakt ze ook gemakkelijk te gebruiken voor niet-medische mensen. Dus in noodgevallen kunnen ook eerstehulpverleners en reddingswerkers AED's gebruiken. Als het slachtoffer niet op tijd een medische reactie krijgt, kan hij ook bewusteloos raken. Soms hebben slachtoffers zelfs geen genetische voorgeschiedenis van hartaandoeningen. Toch kunnen zij een hartstilstand krijgen. Ook dat is zonder enige waarschuwing vooraf. Als het slachtoffer niet eerder op tijd de juiste aandacht krijgt, neemt de overlevingskans met elke minuut die verstrijkt met 7 tot 10 procent af. In de meeste gevallen is een reddingsactie na 10 minuten nauwelijks succesvol. Apparaten als de AED kunnen dit soort sterfgevallen echter voor een groot deel terugdringen.

Werking AED

Als we kijken naar de werking van de AED, is die eenvoudig. Je moet hem in het hart van een persoon plaatsen. Het zendt direct een elektrische schokgolf uit om de spieren op te wekken. Het is de goedkoopste manier om redding te bieden aan een patiënt met een hartstilstand. Weet u dat hartstilstand in noodsituaties of plotselinge situaties de op twee na belangrijkste doodsoorzaak is van mensen in de VS? Sudden Cardiac Arrest Foundation geeft deze gegevens. Volgens een cardioloog van het Karolinska Instituut, Dr. Jacob Hollenberg, veroorzaakt het gebruik van elektriciteit in het hart de stopzetting van aritmie. Hierdoor wordt het hartritme weer hersteld. De AED apparaten zijn verkrijgbaar in luchthavens, buurthuizen, scholen, ziekenhuizen, enz.

Waarom moet u een AED Kopen?

Het FDA en CE keurmerk geven de officiële normen voor AED kwaliteit. Deze keurmerken verhogen de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het product. Daarom adviseren wij altijd een AED te kopen die over beide keurmerken beschikt. Laten we eens kijken wat onze verschillende kenmerken zijn die ons tot uw top keuze maken.

FDA keurmerk

Het gebruik van de FDA markeringen wordt gedaan voor de Amerikaanse markt. Daarom kan het ook worden beschouwd als een teken van kwaliteit voor de Amerikaanse markt. Daarbij worden vanuit de FDA zeer hoge eisen gesteld aan het product. Dit is een compleet andere verhaal bij het CE keurmerk.

CE keurmerk

Het CE-keurmerk wordt echter door de Europese markten gebruikt om de kwaliteit te waarborgen. Wat CE betreft, geeft het alleen een gevoel van markering.

Veerschil FDA keurmerk en CE markering

De FDA is echter een kwaliteitsstandaardmerk. Voor alle producten in Amerika is FDA vereist. Omdat ons product een internationaal bereik heeft, voldoet het aan beide eisen. Bovendien heeft de FDA veel strengere wetten in vergelijking met de CE-markering. De overheid geeft de FDA-markering, terwijl CE door de fabrikant zelf wordt gegeven. 

Conclusie

De beste manier om een noodsituatie of plotselinge hartstilstand te beheersen is door gebruik te maken van een AED. Daarom zou elke vestiging dergelijke diensten moeten aanbieden om dergelijke situaties het hoofd te bieden. De AED is een van de beste hulpverleningsapparaten, zolang er maar een FDA en CE keurmerk op zit.