Leuke dingen om te doen in Barcelona

Leuke dingen om te doen in Barcelona

Ga je binnenkort op citytrip naar Barcelona stad? Dan zul je geen enkele moeite hebben om je te vermaken, of je nu van cultuur, strand, shoppen of van het bruisende nachtleven in Barcelona houdt. Een aantal leuke tips voor dingen om te doen in Barcelona stad:

Highlights van Gaudi

In Barcelona stad ontkom je niet aan de meesterwerken van Antoni Gaudi. Hoogtepunten van de architect zijn de Sagrada Familia, de kathedraal die in 2026 voltooid zou moeten zijn. Ook het park met sfeervolle mozaïeken, de draak en natuurlijke vormen, oftewel Park Güell mag niet ontbreken in de lijst van bezienswaardigheden. Verder kun je nog een keuze maken uit verschillende bouwwerken zoals La Pedrera (Casa Mila), Casa Batllo, Casa Vicens in de wijk Gracia en niet ver van de Ramblas ligt Palau Güell. Stuk voor stuk zullen de meesterwerken van Gaudi u doen verbazen.

Wat doen in Barcelona stad?

In het oude stadscentrum van Barcelona treft u ook verschillende things to do in Barcelona aan. Zo staat in de Gotische wijk, het historische centrum, de kathedraal van Barcelona met een prachtige kloostergang. Ook treft in dit stadsdeel sfeervolle pleinen aan zoals het Placa Reial met de vele terrassen. Aan de wijk grens verder de toeristische straat Las Ramblas, waar u terecht kunt voor uw souvenirs, de versmarkt van Lo Boqueria of een wandeling kunt maken richting de jachthaven bij het Columbus monument. Rond deze haven van Barcelona treft u ook andere highlights zoals het Aquarium, winkelcentrum Mare Magnum en de kabelbaan over de haven richting de Montjuïc heuvel.

 Things to do: Montjuïc

De Montjuïc is de heuvel grenzend aan zee van Barcelona. Bovenop de heuvel ligt het kasteel, vanwaar u een prachtig panorama heeft over Barcelona stad. U kunt het kasteel bereiken met een kabelbaan. Andere bezienswaardigheden op de heuvel zijn het museum van Joan Miro, het openluchtmuseum El Poble Espanyol en bij het Palau Nacional heeft u naast een fenomenaal uitzicht de mogelijkheid om het MNAC museum te bezoeken en in de avond zal de fontein met zijn licht en geluidshow u doen betoveren. Aan deze zijde van de huevel kunt u weer afdalen richting Placa de España, waar u met Las Arenas een winkelcentrum aantreft in een verbouwde arena voor stierenvechten. Ook kunt u op het dakterras van Las Arenas genieten van leuke restaurants met een goed uitzicht op de Montjüic heuvel van Barcelona. 

 Nog energie over? Neem dan ook eens een kijkje bij het voetbalstadion Camp Nou, het modernistische ziekenhuis van Sant Pau of neem een rondleiding door het Picasso Museum. Welkom in Barcelona!