Letselschadevergoeding claimen, kan dat?

Letselschadevergoeding claimen, kan dat?

Als je letselschade hebt opgelopen is een letselschadevergoeding waarschijnlijk niet het eerste waaraan je denkt. Echter, een vergoeding is extra belangrijk als je door de letselschade niet meer of nog slechts gedeeltelijk in staat bent om je werk uit te voeren. Je kunt immers te maken krijgen met een terugval in je inkomen.

Daarom is het van belang om altijd een letselschadespecialist in te schakelen om voor jouw belangen op te komen, zodat een passende letselschadevergoeding kan worden geclaimd. Omdat iedere situatie uniek is, is het altijd maatwerk om te bepalen of het wel of niet mogelijk is om een schadevergoeding te kunnen claimen en welk bedrag redelijk is.

Welk bedrag is redelijk als letselschadevergoeding?

Dat hangt af van de situatie. Als je bijvoorbeeld onder werktijd letsel oploopt, kan het zijn dat de rechter tot het oordeel komt dat de werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden. In dat soort gevallen kan er mogelijk een hogere schadevergoeding worden geclaimd. Kortom, wat een redelijk bedrag als letselschadevergoeding is, is afhankelijk van de case. Iedere case is maatwerk.

Welke kostenposten kunnen worden meegenomen in een letselschadevergoeding?

Letselschade kan niet alleen voor inkomstenderving zorgen. Je kunt ook met allerlei zaken te maken krijgen waardoor je uitgaven stijgen. Denk bijvoorbeeld aan de huishoudelijke hulp, reiskosten, medische kosten en aanpassingen aan je woning. Gezien de vele kostenposten is het van belang om je bij te laten staan door een letselschadespecialist die je goed kan adviseren over welke kostenposten er in jouw claim moeten worden meegenomen, zodat de schadevergoeding redelijk is.

Is de vergoeding belastingvrij?

Ja, de verzekeraar die de letselschade uitkeert kan dit garanderen door een belastinggarantie af te geven. De letselschadevergoeding die op je bankrekening wordt gestort is dus altijd het nettobedrag en kun je volledig vrij besteden.

Te nemen stappen bij letselschade

Je kunt de keuze maken om een letselschadespecialist in te schakelen, maar er zijn tegenwoordig ook online platformen waarmee je de schade kunt afhandelen. Een voorbeeld hiervan is letselschademanager. Op dit platform kun je als slachtoffer een account aanmaken, je schademelding in gang zetten en alle ontwikkelingen rondom jouw dossier volgen. Ontdek meer over het claimen van een letselschadevergoeding.