Italië? Het perfecte vakantieland!

Italië? Het perfecte vakantieland!

De koude wintermaanden komen er weer aan. We weten allemaal wat dit betekent: tijd om het land kortdurend te verlaten. Je wil even een plek waar je geen winterjas aan hoeft, maar waar je gewoon in een dun jasje of een trui kunt rondlopen. Italië dus! In deze blog vertellen we je alles over dit land: waarom zou je hier heen gaan en wat kun je er doen?

Waarom naar Italië?

Dat het in Italië vaak lekker weer is, zeiden we net al. We komen hier wel enigszins op terug, want als jij naar Noord-Italië gaat is dat niet het geval. De beste temperaturen komen namelijk voor in Zuid-Italië. Geen enkel probleem, want dit is alsnog een perfecte vakantiebestemming. Italië is namelijk niet alleen een land van lekker weer, maar ook van lekker eten en prachtige natuur. Als jij een korte vakantie plant, is dit natuurlijk precies waar je naar op zoek bent. Zo kom jij heerlijk tot rust onder het genot van een goede Italiaanse pizza, of struin je de straten af genietend van de zon.

Wat te doen in Zuid-Italië?

Als jij op zoek bent naar een stad in Zuid-Italië, is Napels een snel gemaakte keuze. Deze stad heeft alles wat een vakantiestad moet hebben: strand, interessante architectuur, geschiedenis en aardige mensen. Plan je vakantie door elke dag een andere bezienswaardigheid te bezoeken, of door juist heerlijk tot ontspanning te komen op het strand. Is Napels niet de stad waar jij wil vertoeven, dan heeft Zuid-Italië genoeg andere steden: neem eens een kijkje naar Salerno of Palermo! Net als Napels, zijn dit twee strandsteden met een rijke geschiedenis.

Natuurlijk hoef je niet vast te houden aan één stad in Zuid-Italië. Heb je al wel eens een fietsvakantie overwogen? Hiervoor heb je niet heel veel nodig: een fiets, een fietsverzekering en een goed plan en je kunt op weg! Een fietsvakantie is dé manier om een land te ervaren, omdat je hierdoor echt één met de natuur wordt en je elke stad als een eindzege zal vieren, waardoor je er extra van zal genieten. In de decembermaanden is een fietsvakantie door Italië al helemaal perfect: je hebt hier namelijk niet te maken met extreme temperaturen, waardoor het fietsen ook daadwerkelijk dragelijk is. Plan je route goed, waardoor je niet te maken krijgt met onverwachte weersomstandigheden.

InShared

Ben je op zoek naar een goede fietsverzekering, dan raden we je aan eens een kijkje te nemen op InShared. Hier vind je veel verschillende soorten verzekeringen, waaronder meerdere voor je fiets. Kies het pakket dat het beste aansluit op jouw wens en geniet van de perfecte vakantie. Je fiets is nu verzekerd tegen schade en diefstal, waardoor jouw vakantie werkelijk niet te verpesten is. Heel veel plezier gewenst!