Hoe werkt financial lease?

Hoe werkt financial lease?

Leasing is een populaire manier om apparatuur, voertuigen en andere activa te verkrijgen zonder de volledige aankoopprijs vooraf te moeten betalen. Wanneer je iets least, ga je akkoord met maandelijkse betalingen voor een bepaalde periode. Aan het einde van die periode heb je de mogelijkheid om het goed terug te geven of het volledig te kopen. Financiële leasing is een type leasingovereenkomst waarbij de leasinggever (het bedrijf dat eigenaar is van het goed) de volledige kosten van het geleasde goed financiert. Hierdoor kunnen bedrijven van elke omvang dure apparatuur en voertuigen aanschaffen zonder dat zij vooraf geld hoeven te storten. Iets voor jouw bedrijf?

Financial lease zakelijk

Financial lease wordt steeds populairder omdat bedrijven geld willen besparen en willen profiteren van de vele belastingvoordelen die aan leasing zijn verbonden. Naast de lagere kosten hoef je als bedrijf ook geen hoog bedrag ineens uit te geven. In het geval van bijvoorbeeld een bedrijfswagen, kan dit bij aanschaf zo om zestigduizend Euro per auto gaan. Als je meerdere auto's nodig hebt, kan dit heel hard gaan. Kies je voor financial lease voor een bedrijfswagen, dan hoef je deze zestigduizend Euro per auto niet uit te geven. Dit kan aanzienlijk schelen voor de liquiditeit van een onderneming. Dit geld kan nu worden gebruikt om bijvoorbeeld te investeren in onderzoek naar nieuwe producten.

Hoe werkt financial lease privé?

Ook voor particulieren is een financial leaseovereenkomst mogelijk. Het grootste voordeel van financial lease ten opzichte van reguliere lease is dat de maandelijkse kosten lager zijn. Dit heeft te maken met het feit dat je bij een financial lease de auto daadwerkelijk koopt, terwijl je bij een reguliere lease de auto alleen maar huurt. Een ander voordeel van financial lease is dat je vooraf een vaste rente kunt bedingen. Zo weet je vooraf precies hoeveel je maandelijkse kosten zullen zijn. Dit maakt het budgetteren een stuk eenvoudiger. Geen zin in onverwachte, hoge kosten? Dan is het zowel zakelijk als privé verstandig om te kiezen voor financial lease. Hiermee hoef je nooit bang te zijn voor onverwachte kosten. Ook hoef je nooit meer te sparen voor een grote uitgave zoals bijvoorbeeld een auto, wat aanzienlijk scheelt op je liquiditeit. Ideaal toch?