Hoe kies ik het juiste opvulmateriaal?

Hoe kies ik het juiste opvulmateriaal?

Bij bijna iedereen komt het wel eens voor dat de verzenddoos iets te groot is voor de producten die je verstuurd. Je houdt dan dus een beetje ruimte over! Zolang je deze ruimte opvult, is er niks aan de hand. Doe je dit niet, dan kan het product gaan schuiven en daardoor schade oplopen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden. Er zijn verschillende opvulmaterialen die je kunt gebruiken. Zo kun je kiezen voor opvulpapier, papiersnippers of opvulchips. Maar welk opvulmateriaal kun jij het beste gebruiken voor jouw verzendingen? Beantwoord de onderstaande vragen en vind het perfecte opvulmateriaal!

Hoe groot is de ruimte die je op moet vullen?

Wil je loze ruimte in een brievenbusdoosje of kleine postdoos opvullen? Hiervoor zijn papiersnippers en opvulchips het meest geschikt. Deze opvulmaterialen zijn makkelijk te doseren. Opvulpapier is wat meer geschikt voor het opvullen van grotere ruimtes. Opvulpapier zit op grote rollen. Dit kunnen toonbank rollen zijn waarbij je het papier makkelijk af kunt scheuren. Ook kun je gebruik maken van een dispenser, waar je het papier makkelijk uit kunt trekken.

Vind je het belangrijk dat het een milieuvriendelijk opvulmateriaal is?

Een milieuvriendelijk opvulmateriaal is opvulchips. Opvulchips zijn gemaakt van maiszetmeel. Deze zijn 100% biologisch afbreekbaar! Als je de opvulchips in water legt, zullen ze helemaal oplossen. De klant zal dus niet met veel afval achterblijven. 

Wil je een kleurrijk opvulmateriaal?

Voor wie van een vrolijk kleurtje houdt, zijn papiersnippers perfect! Op Rotimshop.nl vind je dit opvulmateriaal in alle kleuren van de regenboog. Hierdoor kun je de kleur van jouw opvulmateriaal ook afstemmen op jouw huisstijl. Voor je klanten is het ook leuk om de papiersnippers her te gebruiken voor bijvoorbeeld cadeautjes.

Wil je persoonlijk opvulmateriaal?

Als je klant de verzenddoos opent, is het opvulmateriaal het eerste wat hij of zij ziet. Door persoonlijk opvulmateriaal te gebruiken met jouw eigen logo erop, maak je een professionele eerste indruk. Hierdoor zal de klant jou niet snel vergeten en de volgende keer weer een bestelling bij jou plaatsen. Opvulpapier is erg geschikt voor bedrukking.

Je weet nu welk opvulmateriaal voor jou het meest geschikt is. Nu moet je het nog bestellen! Neem snel een kijkje op Rotim.nl. Ze hebben hier niet alleen veel keus en producten van goede kwaliteit, maar ook een snelle levertijd. Bestel je hier vóór 15:00 uur, dan heb je het de volgende dag al in huis. Super handig!