Hoe herken je een kwalitatief ergonomisch hoofdkussen?

Hoe herken je een kwalitatief ergonomisch hoofdkussen?

Veel mensen in Nederland hebben klachten aan hun nek, rug of schouders. Soms zelfs aan allemaal tegelijk. Dit is niet zo gek, want tegenwoordig werken veel mensen lange dagen op kantoor, of thuis achter de computer. Uiteraard is dit niet goed voor je spieren en gewrichten. Wat ook een grote impact heeft, is je slaaphouding. Mensen slapen gemiddeld 8 uur per nacht. Lig je deze uren in een slechte, onnatuurlijke houding? Dan ga je dit natuurlijk merken in je dagelijkse leven.

Hoe kun je zorgen voor een betere slaaphouding? Een goed matras is natuurlijk erg belangrijk, maar voor klachten aan de nek en schouders, is vooral het kussen van belang. Daarom kan het slim zijn om te kiezen voor een ergonomisch hoofdkussen. Hiermee heb je een betere houding tijdens je slaap, waardoor je minder pijnklachten zult hebben overdag. Maar hoe herken je een kwalitatief goed hoofdkussen?

Ergonomisch kussen

Als je de hele nacht ligt op een kussen, is het vooral belangrijk dat je in een natuurlijke houding ligt. Daarom moet het kussen niet te hoog of laag zijn, maar ook niet te hard of te zacht. Probeer een kussen uit te zoeken dat goed past bij jouw lichaam. Bepaalde factoren zoals de breedte van je schouders, de hardheid van je matras en je algemene slaaphouding, hebben hier allemaal invloed op. Probeer een kussen te zoeken met een lichte nekrol, gemaakt van materiaal dat jij fijn vindt. Denk bijvoorbeeld aan latex. Kies ook voor een kwalitatief goed merk, zoals een kussen van Quiesco.

Natuurlijke houding

Een perfect kussen moet voldoende steun bieden, maar niet te veel. Hierdoor behoud je een natuurlijke houding tijdens het slapen. Zorg ook dat het kussen niet te oud is. Daardoor kan het kussen langzaam gaan inzakken. Het is daarom verstandig om iedere 4 of 5 jaar een nieuw kussen te kopen.

Loop je al lange tijd met klachten aan je nek, rug of schouders? Dan is het zeker de moeite waard om een ander kussen te proberen. Zeker op lange termijn kan dit zorgen voor vermindering van pijn en klachten. Ook heb je hierdoor een betere nachtrust, wat ook belangrijk is voor je gezondheid.