Goedkoop reizen met de trein? Lees onze tips

Goedkoop reizen met de trein? Lees onze tips

Reizen met de trein. Voor velen een dagelijkse bezigheid om op het werk of op school te komen. Anderen gebruiken de trein juist sporadisch voor een dagje uit of om op bezoek te gaan bij familie of vrienden. Deze laatste groep is vaak niet in bezit van een OV chipkaart en vaak al helemaal niet in bezit van een trein abonnement. Voor deze groep kan zo’n uitje een dure aangelegenheid worden wanneer je de volle pond moet  betalen voor een treinkaartje. Beter is het om daarom gebruik te maken van een treinkaartactie die geregeld worden aangeboden door NS of andere aanbieders zoals AH, HEMA, Kruidvat of Spoordeelwinkel. Met de goedkope treinkaartjes van deze aanbieders kun je fors besparen op een treinreis en wordt een uitje met de trein een stuk voordeliger.

Soorten goedkope treinkaartjes

Goedkope treinkaartjes worden de laatste tijd in veel verschillende vormen aangeboden. Denk hierbij aan samenreiskortingen en groepskortingen of de NS dagkaartacties, die onder meer verkocht worden door AH, Kruidvat en Blokker, waarmee je een dag onbeperkt kunt reizen door het hele land. Vooral de dagkaart is al jaren een populaire treinkaartaanbieding voor mensen die wel weer eens met de trein op stap willen.

Naast deze goedkope treinkaartjes worden de laatste tijd ook regelmatig NS dagretour aanbiedingen verkocht waarmee je voordelig van a naar b kunt reizen en weer terug. Vaak zit bij deze treinaanbieding ook nog eens een voucher inbegrepen die je bij een horecagelegenheid kunt inleveren voor een hapje en/of een drankje. Ook populair zijn de treinkaartacties voor een enkele reis. Twee van zulke treinkaartjes zijn super handig wanneer je op je bestemming wilt overnachten en de volgende dag pas terug wilt reizen. Goedkope enkeltjes worden vaak ook gebruikt als een soort van transfer naar het vliegveld.

Goedkope treinkaartcombi’s

Wil je goedkope treinkaartjes gebruiken voor een uitje? Check dan eens de voordelige treinkaartcombi’s. Dit zijn treinkaartacties waar een toegangskaartje voor bijvoorbeeld een pretpark, museum of dierentuin is inbegrepen. Zo heb je je dagje uit dus in 1 keer geregeld. Handig toch!

Goedkope aanbiedingen in de regio

Wat niet veel mensen weten is dat er ook vaak leuke regionale treinkaartjesaanbiedingen worden aangeboden door treinvervoerders buiten NS zoals Arriva en Keolis. Deze bieden vaak extreem goedkope treinkaartjes aan waarmee je in een bepaald gebied van Nederland goedkoop kunt reizen. Vaak worden deze treinaanbiedingen aangeboden inclusief busvervoer, wat deze aanbiedingen van de regionale vervoerders extra aantrekkelijk maakt.

Reis apps

Het laatste jaar zien we steeds meer bedrijven die vervoer aanbieden van deur tot deur. Vaak in de vorm van een app waarmee je al je (deel)vervoer kunt regelen. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Groningen en wil je naar een vriend in Amsterdam? Met 1 app regel je de bus naar het station in Groningen, van daaruit de trein naar Amsterdam en met dezelfde app pak je de OV fiets voor het laatste stukje naar je bestemming. Voordeel van deze apps is dat je de treinkaartjes vaak voordeliger kunt kopen dan bij NS zelf. Dus ook deze apps kunnen je helpen voordeliger met de trein te reizen.

Waar vind je goedkope treinkaartjes en welk zijn voor mij het voordeligst?

Niet alle treinkaartaanbiedingen worden op vaste tijdstippen aangeboden. Dagelijks zijn er aanbieding te vinden op de site van NS maar de treinkaartaanbiedingen van bijvoorbeeld Kruidvat en AH worden maar enkele keren per jaar aangeboden. Het beste kun je websites checken waar al deze treinkaartjes gepubliceerd worden in een actueel overzicht. Zo’n website bespaart je veel geld wanneer je op stap wilt met de trein. Zeker nu er steeds meer verschillende treinkaartaanbiedingen zijn is zo’n website super handig om voor jou persoonlijk  de voordeligste treinkaartaanbieding te scoren. Deze sites zijn zeker een bezoekje waard om goedkope treinkaartjes te kunnen scoren.